Nieuwsbrief februari 2012    
 

Ik zocht iemand om van te houden

en vond mezelf.

 

Geachte heer/mevrouw,

Vandaag zal uw brievenbus, uw Postvak in, of uw Twitter account, wellicht gevuld worden met kleurrijke Valentijnsgroeten en geheime liefdesverklaringen. Veelal met een commercieel tintje want Liefde verkoopt. Dat daarmee vaak lust wordt uitgebeeld, dat onderscheid wordt nog maar weinig gemaakt maar is feitelijk zo groot als de generatiekloof die op dit moment in de tijdsgeest is ontstaan.

Lust gaat over kort genot, hebzucht, vlugge ontlading en past in een economie van tomeloze welvaart. Er is niets mis met af en toe een flink portie lust. Maar als het gaat overheersen of chronisch ingezet wordt ter opvulling of ontlading, dan is de prijs die je er voor betaalt vaak hoog. Verslaving, verlies, we hebben er vaak zelf of in onze naaste omgeving voldoende voorbeelden van. Verlies van zekerheden lijkt een logisch gevolg nu we in tijden van economische neergang angstvallig vasthouden aan het tastbare, controleerbare en herkenbare. Toch maar die baan behouden, ook al past de organisatie of de functie na reorganisatie niet meer bij u. Afscheid nemen van een relatie of vrienden, want u bent ieder een eigen weg in geslagen en u bepaalt zelf wel hoe uw leven er uit gaat zien. We hebben de keuze om te kiezen. En dat doen we. Kom maar op met die vrijheid! Maar voelt u zich ook daadwerkelijk vreugdevol en vrij? Onze tijden van welvaart hebben veel goeds met zich mee gebracht. Ruime inkomsten, extra hypotheken, nieuwe technologieën, social media, en nog vele mogelijkheden meer om op alle gebieden ons leven te veraangenamen en contacten te leggen. En toch lijkt het of we op een hoogtepunt zijn aangekomen. Ook nu we alles hebben bereikt wat we wensten, voelt ons hart soms leeg. De materialistische kant van onze maatschappij heeft overheerst. Welvaart draagt bij aan status, erkenning en waardering. We vergeten bijna dat we nog mensen zijn, met een hart en gevoel.

Als je alles hebt wat je hart begeert, dan voel je op enig moment dat het tijd wordt om uw hart ook te beminnen. De volgende en hoogste trede van de piramide van Maslow staat voor zelfontplooiing en dat is waar veel van ons zijn aangekomen. Hetzij door een hoogtepunt in een carrière en zich bewust af te vragen; Is dit nu wat er voor mij écht toe doet? Hetzij door noodgedwongen ontslag en zich daardoor te moeten afvragen; Hoe ga ik mijn talenten inzetten om waardevol te zijn, voor een ander? En daarmee vanuit Eigen Kracht weer inkomsten te genereren.
En zo zijn er nog meer voorbeelden te noemen waarbij het zichtbaar wordt dat de economie van welvaart zich lijkt te ontwikkelen naar een maatschappij van welzijn. En dat is waar het hart van mij ligt. Ik inspireer en maak u of uw team bewust van eigen passies en talenten. Door rust en ruimte te creëren ontstaat inzicht in vastgeroeste overtuigingen, knelpunten en belemmerende patronen. Tijdens de klankbordgesprekken komen we tot de kern van dat wat er voor u, en uw medewerkers, écht toe doet. Na het verkregen inzicht kijken we waar we staan en waar we voor gaan. Dán zetten we daadkrachtig en vol enthousiast de volgende stappen. Gezonde mensen, leveren gezonde organisaties!

Progressive Mental Alignment®
Welvaartsziekten als burn out, depressies, migraine, faalangsten en overig kunnen zoveel klachten geven dat iemand tijdelijk niet in staat is om te werken. Met alle nadelen van dien. In deze periode komen momenten waarop je je naar binnen richt en antwoorden zoekt hoe je in deze ratrace terecht bent gekomen. Ook dan zijn er twee keuzes; blijven zitten in deze slachtoffer rol en de verantwoordelijkheid buiten jezelf leggen. Het is de economie, het is de organisatie, het is mijn levenspartner…Of jezelf aan te pakken en antwoorden te zoeken op de dieperliggende oorzaak van deze mentale of fysieke klachten.

Voor wie de bron van dit soort klachten zoekt en durft te investeren in zichzelf, is er een krachtige coachingstechniek ontwikkeld. In een aantal PMA sessies krijgt u inzicht in uw diepe levenswensen en heft u negatieve obstakels blijvend bij de bron op. U ervaart direct meer energie en vrijheid. Ervaar het zelf en maak een afspraak voor uitleg en kennismaking met ondergetekende. Gecertificeerd PMA Life Style trainer en ervaringsdeskundige dat het écht werkt! Stuur een mail naar
info@llnz.nl of bel 06-21117500, Ellen te Brake. Een afstand is te overbruggen met skype.

Hartenwensen
Toen ik zelf jaren geleden een Life Plan traject aan ging en mijn waakvlam ontsprong in een laaiend vuur, sprong ik van mijn stoel en riep: ‘Dít is wat ik ga doen! Ik ga mensen inspireren om in hun Eigen Kracht te staan. Ik ga schrijven, presenteren, inspireren. Als het maar uit hun zelf komt en hun passies en talenten weer vrij kan uiten!’ Diep verstopt lagen deze hartenwensen van mij. Maar wat ben ik blij dat ik ze met volle overtuiging kan uiten en met u kan delen! Ik heb al met zoveel mooie mensen samengewerkt in leuke passievolle projecten. Heerlijk! De ontdekkingstocht begint met Liefde voor jezelf. Richt eerst uw blik naar binnen en ga op zoek naar uw diepste hartenwensen. Vind ook uw passies en talenten. Kijk dan de obstakels om ze te gaan realiseren eens recht aan. Zie waar u vastgeroeste negatieve overtuigingen heeft en vraag uzelf af waar ze zijn ontstaan en of ze u nu nog helpen om uw volledige potentieel te ontplooien. Zo werkt het ook voor uw organisatie. Wat is de ontstaansgeschiedenis? Wat is de missie en vise van de oprichter? En de kernwaarden? Worden deze nog uitgedragen? Geniet van de ontdekkingsreis en maak energie vrij om uw drijfveren en die van uw teamgenoten verder te ontwikkelen. Dat is waar deze tijdsgeest om vraagt! Zo kunnen we aan nieuwe, florerende organisaties bouwen. Een organisatie bestaat namelijk nog steeds uit het kloppende hart van mensen!

En als dat hart zich vult met liefde dan kan het in overvloed geven en ontvangen. Dan is er rust en ruimte voor het inzetten van passies en talenten waarmee nieuwe ideeën worden ontplooid. En zo ontstaan er organisaties die vanuit liefde en met vakmanschap zijn opgebouwd. Kijk maar naar Apple, Grolsch, …. En dichter bij huis, mijn eigen bedrijf LL’nz inspiratie voor communicatie.

Zakelijk succes
Oprechte Liefde draagt in mijn ogen dus zeker bij aan succesvolle en winstgevende ondernemingen. Dit gaat niet zonder een gezonde dosis verstand, evenals een flinke portie moed, lef, discipline en doorzettingsvermogen. Niet zeuren, maar poetsen! was de wijsheid die wij van jongs af aan in ons ondernemersgezin met de paplepel ingegoten kregen. En daar ben ik blij mee, want het werkt. Met deze ingrediënten op zak geniet ik van de resultaten die ik tijdens mijn coaching en consultancy opdrachten samen realiseer. Daarvoor gebruik ik een scala aan technieken, kennis en ervaring en zorg ik er voor dat ik continue om me heen blijf kijken en leer van mensen en organisaties die allemaal een eigen steentje bijdragen aan een voorwaartse stap tot een nieuwe economie.

De afgelopen vijf jaar ondernemen, heeft naast de nodige vakkennis en ervaring ook nieuwe energie gegeven om een volgende wens van mij te realiseren. Per 1 februari heb ik samen met Mont-Blanc WMS een platform opgericht om eigentijdse jongeren, innovatieve ondernemers en specialisten met elkaar te verbinden. Onder de noemer YEP!-academy zullen wij activiteiten ontplooien die bijdragen tot het transformeren naar een nieuwe economie. Vanuit het hart en met een gezonde dosis verstand. Binnenkort zult u een nieuwsbrief met een uitnodiging voor het eerste seminar ontvangen. Bent u geïnteresseerd, kijkt u dan vanaf eind februari op de site
www.yep-academy.com .
Ik durf met recht te zeggen; door Liefde ontstaan…

Agenda
9 maart 2012
Mindsessie Eigen Kracht – Bossem ov

Thema: To the Heart of Business.
Voor ondernemende mensen die een volgende stap in hun zakelijk succes willen zetten. Zie voor uitgebreide informatie,
www.llnz.nl/agenda

13 juni 2012
PMA, de volgende stap in een nieuwe vorm van bewustzijn.
Joop Korthuis, PMA Institute USA/NL
Gastspreker Joop Korthuis, grondlegger van de PMA-coachingsmethodiek, komt naar Nederland en houdt een lezing voor een ieder die geïnteresseerd is in een baanbrekende methode voor persoonlijke ontwikkeling en zakelijk succes. Voor particulieren en individuen, maar zeker ook voor directies, HR, management en een ieder die actief betrokken is bij het mensenwerk binnen organisaties. Zie voor uitgebreide informatie,
www.llnz.nl/agenda

Inspiratie

Internet

Platform DGA4DGA
Innovatief kennisnetwerk voor ondernemers, managers en experts. Meld je aan op dit platform om via de digitale weg landelijk of juist in jouw regio, gelijkgestemden, specialisten of opdrachten te vinden en persoonlijk contact te leggen met de organisatie die bij jou past!
www.dga4dga.nl 

Wellvit
WellVit biedt wellness en vitaliteit via de werkgever voor medewerkers. Een landelijk aanbod op het gebied van bewegen, beauty, ontspannen, vitaliteit en persoonlijke ontwikkeling. Geniet van de site of maak direct een afspraak voor uw eigen organisatie. WellVit is eigentijds en vernieuwend voor werkgevers, want vitale en energieke medewerkers zorgen voor vitale bedrijfsresultaten.
www.wellvit.nl


Boeken
Paul Moers, dé marketeer van deze tijd.
- Succes is niet voor lafaards
- De kracht van passie

Joop Korthuis, grondlegger PMA coachingstechniek
- Management Support Plan voor organisaties

Persoonlijk
Maak kennis met het effect van de PMA-techniek!
Zit u zelf op een keerpunt in uw leven? Heeft u onverklaarbare fysieke of mentale klachten? Wordt het tijd om belemmerende patronen te doorbreken? Bent u het type dat naar daadwerkelijke antwoorden durft te zoeken? Dan is PMA een effectieve manier voor u om op eenvoudige wijze en met direct resultaat, uw volledig potentieel te ontplooien! U zult meer vrijheid, vreugde en energie ervaren om die stap voorwaarts te maken. Voor individuen en teams in organisaties.

Maak een afspraak voor een kennismaking,
Ellen te Brake,
info@llnz.nl, 06-21117500.
Happy Valentines day!


Ellen te Brake