Nieuwsbrief juni 2010     
 

 
 
Geachte heer/mevrouw,

Geniet u ook zo van dit uitbundige voorjaarsseizoen? Heerlijk die warme aanloop naar de zomer! Het gezang van de vogels in de ochtend verwelkomen de dag. Hier en daar prijken kruiden en klaprozen in de bermen en tonen tuinen een palet van kleuren en geuren. Terugrijdend van die lange werkdag steken we met familie en vrienden de BBQ aan en genieten we totdat de zon een mooie dag afsluit. We voelen ons heerlijk en vrij. Dit is het seizoen waarop we onze zintuigen volop kunnen laten spreken.

Het heeft wel even geduurd voordat de zaden van de planten volgroeid waren en de oude eik groot genoeg was om de mensen in het park van een schaduwrijke plaats te voorzien. Als je een tulpenbol poot dan weet je in potentie welke bloem het wordt, maar er is nog een hele weg te gaan om haar daadwerkelijk in bloei te krijgen. Het heeft tijd nodig om te volgroeien. Zoals elk proces. Geduld is een schone zaak. Een ware levensles, doch niet altijd eenvoudig om gehoor aan te geven.

Nu we ons steeds meer bewust worden van wie we in essentie zijn en daarmee onze potenties ontdekken, gaan we op zoek naar de juiste voedingsbodem. Dat betekent dat we ander gedrag gaan vertonen. Onze mindset verandert. Voorheen werkten wij om te overleven, maar al lang geleden vertelde Confusius ons dat als we arbeid verrichten vanuit onze passie en met inzet van talenten, we het gevoel ervaren nooit meer te werken. Die kwantumsprong maken we nu. En dat kost tijd. Geduld. Dat betekent niet dat we bewegingloos moeten stilstaan en afwachten. Maar juist dat we daadkrachtig stappen zetten en nieuwe wegen verkennen. De weg van ons hart. Waar zuivere communicatie en intenties leiden naar een overvloedige samenleving van welzijn.
Zodra het vonkje in u is ontstoken, weet u waarop u zich wilt focussen. U heeft een levensdoel en zoekt middelen om deze te bereiken. Daarom volgt een acteur een theateropleiding , leert de schilder over de kracht van kleuren en heb ik de opleiding tot financial life planner internationaal gevolgd. If you can dream it, do it!

De basiskennis van uw potentie zit al in u. Eenmaal dat pad ingeslagen wilt u perfectioneren. Door te leren. Het is mijn passie om mensen te inspireren. Dat kan ik het best door te communiceren. De adviesmethodiek van Life Planning heb ik mij eigen gemaakt en een vleugje magenta aan toegevoegd. Dit heeft zich vertaald in de Mindsessies Eigen Kracht die ik met toewijding organiseer. En zo wordt mijn passie mijn vak en gebruik ik mijn schrijftalent om u daar over te informeren. Hoe ontplooit uw potentie zich? Welke stappen heeft u (nog niet) genomen?

Dat is een heel proces. En daarom inspireer ik mensen (van organisaties) die in een veranderproces zitten ook gedurende een langere periode. Een bestaand vliegwiel is niet van het één op het andere moment te stoppen. Je hebt tijd en geduld nodig om het proces te laten voltrekken. Persoonlijk heb ik daar nog wel wat geduld op te brengen. Ik weet het, ik zie het, ik voel het, ik wil het…direct realiseren! Maar dat gaat in stappen.

De filmdocumentaire over Michael Jackson (God bless him) toonde mij een prachtige leerervaring. De King of Pop weet exact wat hij wil, voert de regie over zijn muziek en alles er om heen. Hij werkt met een team van professionals waarbij hij een ieder van hen respecteert en waardeert om hun unieke talent. Hij haalt álles in hen naar boven en repeteert, repeteert en repeteert. Totdat het uitmuntend is. Totdat hij uit iedereen het beste heeft gehaald en het met elkaar heeft verbonden tot een magisch geheel. Tijdens dit hele proces van repeteren zie je de schittering in zijn ogen. Maar ook in de ogen van de mensen waar hij mee werkt. Niemand voelt zich aangevallen. Ze werken samen aan een bijzonder geheel. Continue reflecteert MJ aan zijn medewerkers dat het publiek (uw klanten) komen om een geweldige ervaring te beleven.
Zij hebben genoten en wij genieten. Een ieder die betrokken is geweest tijdens de productie van’ This is It’, zag je tijdens de repetities en de montages een glimlach in hun gezicht. Zij genoten van het proces van het creëren. Van de weg naar het einddoel toe. En juist daarom is het minder belangrijk dat hij het eindpunt, het concert, niet heeft gehaald. Onderweg is hij al een lichtpunt geweest en heeft hij al genoten. Hij ontstak vele vuren en genoot van de harten die hun liefde voor hun vak uitten.

Zijn legende inspireert nog steeds en zal dat nog jaren blijven doen. Bekijk de documentaire maar eens vanuit deze zienswijze. Of luister eens op You Tube naar de boodschap in zijn songs. Voel de passie waarmee de clips zijn gemaakt en laat de woorden op je inwerken. Ze zijn tijdloos. Passie is tijdloos. Uw talent ook. Je kunt iedere dag beginnen met het ontdekken er van.

Dat is de reden dat ik na een aantal weken toch weer in de pen ben geklommen. Mijn nieuwe internetsite is nog niet klaar. De brochures zijn in de maak. Maar dat mag het excuus niet zijn om u te inspireren voor de volgende stap. De agenda staat gevuld. Nog even geduld maar ik begroet u graag!
Lopende projecten
‘to the Heart of Business’
Trajecten waarbij ik ondernemende mensen inspireer en reflecteer om vanuit hun eigen kracht een businessmodel te creëren dat past bij deze tijdsgeest. Ten einde een florerende organisatie te realiseren. Er is uitgebreide documentatie beschikbaar.
Neem vrijblijvend contact op met Ellen.

Individuele coaching
Persoonlijke groei draagt bij aan een leven met passie, plezier en energie. De mindsessies vormen een startpunt voor het verkrijgen van inzicht en bewustwording van levensdoelen. Is het vonkje eenmaal ontstoken dan begeleid ik u graag tijdens individuele gesprekken om logische volgende stappen te zetten. Er is uitgebreide documentatie beschikbaar.
Neem vrijblijvend contact op met Ellen.

Columns VVP - vakblad voor financiële dienstverleners
In deze maandelijkse column wil ik het intermediair een hart onder de riem steken en aanzetten om door middel van effectieve communicatie rendabel te transformeren.
Zie agenda voor trainingen.

Inspiratie
Boek The Plan – Eric Bartels
Ik heb nog nooit zo’n boeiende samenvatting gelezen van hetgeen waarin ik geloof, waar ik voor sta en waar ik in al mijn activiteiten voor ga. Een echte aanrader voor een ieder die openstaat voor een vernieuwende manier van ondernemen. Vanuit het hart, en met een gezonde dosis verstand!

Bewustwording het nieuwe kapitaal – Brandon Bays
Een heerlijk leesbaar boek voor persoonlijke bewustwording van onze ‘verborgen saboteurs’ die ons er van weerhouden om een te leven en werken met passie, plezier en energie.
Agenda
Juni
25 juni Mindsessie ‘Eigen Kracht’.
Een beproefd concept en unieke ervaring om u bewust te worden van uw eigen levensdoelen, wensen en dromen. Ik inspireer u om een logische volgende stap te zetten zodat ook ú gaat leven en werken met passie, plezier en energie! Klik hier voor uitgebreide info en deelname.

Juli
7 en 8 juli Interactieve training Corporate I-dentity, 2 dagen
U bent uniek. Net zoals ieder ander. Uw kantoor is dat ook. Net als uw concurrent. De huidige economische teruggang vraagt om een blik naar binnen. Wie maakt uw bedrijf bijzonder? En waarom? Dat bent u. En dat zijn uw medewerkers. Vanuit een vernieuwende kijk op ondernemen, inspireer ik u vanuit passie te ondernemen en ieders talenten volop te benutten om samen rendabel te transformeren. De eerste stap zetten we samen. Eenmaal begonnen is het puur plezier om aan te werken. Om vervolgens met een glimlach uw unieke handtekening zichtbaar te vertalen in al uw communicatieve uitingen. Zodat de klant úw corporate I-dentity herkent en erkent en als vanzelfsprekend de weg naar uw bedrijf zal vinden.
Stuur een mail voor uitgebreide info.

28 juli Mindsessie Natuurlijk Leiderschap.
In samenwerking met Inzicht door Paarden laten wij u het effect ervaren van uw houding en uitstraling op uw omgeving. Door het interactief werken met paarden wordt u zich bewust van uw natuurlijke leiderschapsstijl en de verbinding die uw wijze van communiceren geeft met uw (werk)omgeving. Een intense ervaring!
Klik hier voor uitgebreide info en deelname.

Augustus
2 augustus Mindsessie ‘Eigen Kracht’.
Een beproefd concept en unieke ervaring om u bewust te worden van uw eigen levensdoelen, wensen en dromen. Ik inspireer u om een logische volgende stap te zetten zodat ook ú gaat leven en werken met passie, plezier en energie! Klik hier voor uitgebreide info en deelname.

Voor overige activiteiten de komende maanden, bekijk de volledige agenda op www.llnz.nl

Glimlach & Geniet van de zonnige weken!