Nieuwsbrief oktober 2009     
   
   
Geachte heer/mevrouw,

Met het invallen van de gure herfst dwarrelt het kleurrijke blad vrolijk met de wind mee alvorens het een warme bodembedekking geeft op de bosrijke aarde en het een onderdak biedt voor nieuwe zaden om tot een eerste groeiimpuls te komen. Vier seizoenen met elk hun stralende en stille kant die al wat leeft louter door verandering laat bestaan. 

Het lijkt inherent aan de fases die wij in ons leven doorgaan. Hoe simultaan leven wij (nog) aan de natuur en haar overgangsperioden? Hoe vaak heeft u al op een kruispunt gestaan of bagage moeten afwerpen voordat u op de volgende vlucht kon stappen? Kent u ook het gevoel van krampachtig vasthouden en toch te verliezen, in werk of privé? En was het juist niet toen dat er een enorme innerlijke kracht in u ontwaakte en er een andere deur openging? Een smal pad waar u wankelend in het duister met resolute stappen naar het zonlicht toe liep. Was het niet toen dat u voorbij aan materialisme ging en uw ware levensdoelen ontdekte? Het continue loslaten om te groeien schenkt ons de mogelijkheid om krachtig te gaan bloeien. Wat een geschenk! Laat los, ervaar en geniet, juist nu het donker lijkt! 
Inmiddels is wel duidelijk dat er een grote wervelwind over onze aarde en door onze economie heen waait. De betekenis van het seizoen herfst ligt in het volbrengen van dingen en het vertrouwen dat het oude plaats maakt voor het nieuwe. Een cyclus die ten einde loopt, beoordeelt wat van nut is geweest en wat niet. Daarmee lijkt er in onze samenleving een kloof te ontstaan van goed en kwaad, rijk en arm, materialisme en spiritualisme. Maar kunnen we het wel zo zwart-wit stellen, of gaat het om perceptie? Alles gebeurt namelijk NU. En overal waar jij een probleem ziet, ben je in ieder geval zelf bij, zoals de Hawaiiaanse Dr Ihaleakala Hew Len het verwoordt in zijn boek Zero Limits.

De spreekwoordelijke generatiekloof waarmee puberende jongeren naar hun ouders wijzen en andersom, lijkt niet alleen terug te vinden in leeftijdsverschillen maar ook in het bewustzijnsniveau van ons Zelf. Hoe bewust leven wij en gaan wij met ons zelf, onze unieke talenten maar ook met onze samenleving om? Onze wijsvinger prijkt gemakkelijk strak vooruit naar een ander. Beseffen we ook dat er daarvan vier vingers naar onszelf wijzen? Gelukkig wijzen deze naar ons hart. Daar vindt u uw kerntalenten. Daar vindt u uw verantwoording om uw passies in te zetten en bij te dragen aan uw eigen geluk, en daarmee waardevol te zijn voor een ander. Na herfst, komt ook winter, en weer voorjaar en zomer. 
Door bewust te leven en te werken draagt u bij aan een menselijke economie. Een menselijke economie is een wereld waar liefde, passie en gezond verstand hand in hand samengaan om vreugde en balans te creëren. Ad Broere legt dit in zijn gelijknamige boek helder en concreet uit. Evenals Ivo Valkenburg in zijn recent verschenen boek Spirit in Finance laat zien hoe liefde in werk en relaties onze economie kan laten floreren. Met het hoofd gericht naar de hemel en de voeten diep geworteld in de aarde, organiseren zij opleiding- en trainingstrajecten voor mensen en organisaties die werkelijk open staan om een nieuw gedachtegoed toe te staan. De vier belangrijkste intelligentievormen: rationele, emotionele, spirituele en fysieke intelligentie vormen de rode draad tijdens dit bijzondere proces. Een gedachtegoed die LL’nz ondersteunt en een warm hart toedraagt. 

In een zelfde visie heeft LL’nz in samenwerking met Adam Young van Dragonfly planning uit Londen haar consultancy uitgebouwd. Onder de noemer ‘To the Heart of Business’ genereren zij interactieve sessies en consultancy trajecten waarbij succesvolle transformatie vanuit het hart voorop staat. Kijk voor uitgebreide informatie op www.llnz.nl

‘Persoonlijke ontwikkeling draagt bij aan zakelijk succes.’
Zingeving in Zakendoen
interactieve sessies over het herstel van recessie. 

De economie vernieuwt zich van binnenuit. Steeds meer leidinggevenden worden zich bewust dat het kloppend hart van hun bedrijf bestaat uit het liefdevolle hart van alle medewerkers. Zij staan op om op een vernieuwende manier te ondernemen en gedachten uit te wisselen. LL’nz nodigt inspirerende pioniers uit om hun visie met u te delen, om van te kunnen leren en samen in dialoog te gaan. 

Tijdens deze interactieve sessies ontvangt u volop praktijkvoorbeelden die u inspireren om vanuit uw hart en met een gezonde dosis verstand succesvol te ondernemen. We brengen de zin weer in het zakendoen! 
Agenda
4 november Inspiratiecafé. 
Voor uitgebreide info en deelname klik hier

18 november Inzicht door paarden.
Voor uitgebreide info en deelname klik hier

9 december 2009 Zingeving in Zakendoen; 
Gastspreker Hans Ludo van Mierlo - Ethisch Bankieren, een must! 
Onlangs verscheen zijn boek ‘Gepast en ongepast geld; over het geweten van banken en andere financiële instellingen’ en inmiddels is hij een veelgevraagde gast op congressen en seminars. Hans Ludo van Mierlo pleit voor een beroepseed voor financieel dienstverleners en geeft in een boeiend betoog aan hoe de beroepsgroep met zichzelf en haar klanten dient om te gaan. Bankiers en overige financieel dienstverleners worden uitgenodigd samen in dialoog te gaan en een vorm te vinden om ethisch verantwoord te bankieren. 
Kom naar deze boeiende sessie en laat u inspireren over hoe het anders kan en moet! Kaarten € 145,- incl. boek, locatie Havezathe Het Everloo te Rossum. 
Voor uitgebreide info en deelname stuur een mail naar info@llnz.nl of klik hier
Inspiratie

Boeken
Ivo Valkenburg  - Spirit in Finance.
Ad Broere  - Een menselijke economie.
Hans Ludo van Mierlo        - Gepast en ongepast geld. 
Dr. I. Hew Len  - Zero Limits.
Ton van der Kroon  - De Zevende Poort.

Internet
www.newspiration.com
www.indigosoulstation.com


Glimlach & Geniet,
Van deze stralende herfstzon! Mijn glimlach is vastgelegd door Mohan Dehne, Dehne Images
www.dehne-images.com