Als u deze nieuwsbrief niet goed kunt lezen
klik dan
hier voor de online versie
 
juni 2015    
 
Grenzen verkennen               
 
Geachte heer/mevrouw,

Hoe heerlijk is het dat de zomer zijn zonnestralen weer tevoorschijn tovert? Vrolijk kleurende parasols prijken boven de volle terrassen, glazen klinken, de geur van BBQ danst om ons heen en de zomerse zwoele nachten met vrienden, vuren en kaarslicht zijn niet ver weg meer. Sommigen van ons hebben de koffers al gepakt, destination unknown...

We gaan onze grenzen verkennen. Een ander land, een andere plek, even er helemaal tussen uit. De boel de boel laten en onze hoofden leeg maken. Nieuwe mensen ontmoeten, de cultuur van een ander land begroeten. Kon het altijd maar vakantie zijn! Bijzonder is het dat juist als we tot rust komen onze beste ideeŽn naar boven komen. Onze Hartenwensen. Als ik terug ben, dan...
Gaan we het eens helemaal anders doen. Dan pakken we dit project op, zetten we een stap in de andere richting, gaan we echt nooit meer in oude patronen vallen!
En dan zijn we vol energie en ideeŽn terug en zitten we zo weer in de sleur van alledag. Want de kinderen moeten naar school, de agenda staat vol met afspraken dus even geen tijd voor alle nieuwe plannen. Herkenbaar? Vorig jaar heb ik in de zomer de knoop doorgehakt en mijn hart gevolgd om naar het gezellige Brabant te verhuizen. Ik heb mijn appartement opgezegd en ben een week in een hotel gaan zitten in de plaats waar ik het liefst zou wonen. En dat heeft goed uitgepakt! Ik vond een heerlijke tijdelijke woning met een prachtige tuin in Heusden vesting. Er deed zich een unieke kans voor om me aan te sluiten als partner bij het commerciŽle team van RKC Waalwijk. Ik mag een stuk relatiebeheer voor mijn rekening nemen en opnieuw aansluiting met de markt maken. Het kan zelfs zo zijn dat u deze nieuwsbrief voor het eerst ontvangt omdat ik u recentelijk heb ontmoet in de businessclub. Ik ontmoet ondernemers, leer nieuwe vrienden kennen en geniet dagelijks met mijn hond van de prachtige natuur hier. Ik ben thuis!
Grenzen verkennen gaat niet echt zonder slag of stoot. U moet concessies doen. Maar als u het ene loslaat, blijft het andere altijd bestaan. Weliswaar in een andere vorm, maar het is er nog steeds. Uw focus is alleen verschoven. Mijn vrienden in Twente zie ik nog steeds, echter niet zo vaak als voorheen. Mijn communicatie en coaching activiteiten doe ik nog steeds, alleen wat minder geconcentreerd in Twente. Ik begroet nu de Waalwijkse ondernemers en leer Den Bosch, Tilburg en Breda kennen. Dat geeft een boost aan energie en nieuwe ervaringen.
Life Planning is de methodiek die ik hanteer om tot uw eigen innerlijke passies en talenten te komen. Iedereen is uniek, en iedereen heeft een eigen talent om een bijdrage te leveren in deze samenleving. Als u dat inzet dan komen de kansen op uw pad. Het is aan u om ze te pakken. Overtuigingen opgedaan in het verleden kunnen u tegenhouden om uw grenzen te verleggen. Dit geldt ook voor uw team van medewerkers. Ze hebben u vroeger gediend maar als het niet meer stroomt, dan zitten ze in de weg en dragen ze niet meer bij aan een florerend bestaan, of aan een florerende organisatie. De PMA coaching methodiek die ik hanteer helpt om deze veelal onbewuste obstakels uit de weg te ruimen. En te vervangen voor overtuigingen die beter bij uw huidige situatie of nieuwe bedrijfsstrategie passen.
Binnen organisaties help ik op deze wijze om veranderingen in bedrijfscultuur op natuurlijke wijze te integreren. Ondernemers hebben een visie en onderbouwen deze met een strategisch plan. De uitvoering is soms lastig, want hoe krijg je iedereen mee? Werknemers hebben allemaal een eigen referentiekader en daarmee eigen overtuigingen om ergens te komen. Communicatie vormt de olie van een organisatie. Als deze zuiver en transparant is dan zijn er geen grenzen meer. Dan komt er passie en drive naar boven die ongekend is. Er ontstaat creativiteit die leidt naar nieuwe mogelijkheden waar een team samen voor gaat. Dat geeft synergie!

Het mooiste en meest recente voorbeeld hiervan mag ik op dit moment ervaren bij mijn club RKC Waalwijk. Voor mijn toetreden zijn ze door een diep sportief en zakelijk dal gegaan. Maar er zijn mensen met passie, drive en trots opgestaan en de zaken zijn bij de bron aangepakt. Heldere kernwaarden zijn geformuleerd en alle activiteiten en nieuwe collegaís worden hieraan getoetst. Dat geeft een team van collegaís waar ik enorm trots op ben om onderdeel van te mogen uitmaken. We zijn weer aan het bouwen. We hebben fris bloed in de RvC en in het businessclub bestuur, de contracten worden verlengd, nieuwe spelers worden op allerlei mooie manieren aan ons gebonden en we kijken met positieve spanning uit naar het komende seizoen. Wow!
Welke grenzen gaat u komende tijd verkennen? En wat houdt u tegen om ze ook daadwerkelijk te verleggen? Als u terugkijkt naar uw leven tot aan het moment van nu, wat ontbreekt er dan nog? Wie bent u nog niet geworden, die u wel had willen zijn? Wat heeft u telkens uitgesteld, en mag zich nu gaan ontplooien? Zet de stap, neem de sprong, het leven kan met een knipoog aan u voorbij gaan! Ik begeleid u en uw organisatie graag in dit proces. Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak. Welk vakantieverhaal schrijft u dan volgend jaar?
Deze zomer zet ik zelf een volgende stap op mijn pad. Augustus is de maand waarop ik verhuis naar een eigen huis met kantoor in de vesting. Daar kan ik nieuwe ideeŽn ontplooien en ten uitvoer brengen. Zo veel zin in!

LLínz inspiratie voor communicatie bestaat in deze maand 10 jaar. Zelf vier ik mijn 40-jarig jubileum. Een mooie zomer dus in het vooruitzicht. Ik wens u ook een heerlijke tijd toe en ben benieuwd naar de grenzen die u letterlijk en figuurlijk gaat verkennen. Ik wens u een goede reis toe!

Glimlach & Geniet,
Ellen te Brake

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.