Nieuwsbrief september 2011    
 


Hersenspinsels  
 
Geachte heer/mevrouw,

Zomaar een paar gedachten borrelen op enig moment in mijn brein op. Wat als ik nu dit…..dan zou ik……maar als ik nu toch………dan zou het betekenen dat….of ik doe het zo……en dan komt het zus ook wel goed….of toch niet? Zo kan ik af en toe uren zitten dagdromen, wikken en wegen wat de diverse opties voor mij zouden betekenen. U herkent dit vast. Privé, maar ook zakelijk staan we continu voor keuzes. Gaan we links of rechts, of toch maar rechtdoor.
We denken daarbij dat we onze afwegingen maken op basis van logische feiten. Onze keuzes lijken vanzelfsprekend en met het grootste gemak kunnen we ze ook onderbouwen met op (onze!) waarheid gebaseerde argumenten. Dat het kan leiden tot miscommunicatie heeft u binnen uw organisatie vast ook wel eens ondervonden. Zelfs op wereldniveau wordt er gedebatteerd en geruzied op basis van argumenten en rotsvaste overtuigingen. Winnen of verliezen. Vermenigvuldigen zonder delen. Angst in plaats van Liefde. Vrijheid? Ik heb er zo mijn gedachten over…

Ik wens namelijk dat een ieder de vrijheid en het daarbij behorende geluk in zichzelf vindt. Iedereen heeft eigen passies en talenten, en daarmee kunt u zich waardevol maken. Voor een ander. Daar zit het antwoord op vele vraagstukken in miscommunicatie. Want wat heb je aan een talent, als niemand er van geniet? Waar is een topvoetballer zonder publiek? Een schrijver zonder lezer? Een chirurg zonder patiënt? Een team zonder groepsgevoel? Ik geniet van het bewust maken van passies en talenten in mens en organisatie. Mijn talent licht in het inspireren van personen om hun eigen potentieel te ontplooien. ‘Ik coach Innerlijke Kracht.’ Afgelopen zomer heb ik mijn eerste zakelijke lustrum gevierd en bestond mijn bureau LL’nz vijf jaar. De champagne knalde feestelijk in de wereldstad die nog op mijn verlanglijstje stond. Het onderstreept mijn motto dat ik deel in het eerste artikel over Life Planning dat van mij gepubliceerd werd;
‘ If you can dream it, do it!’
Life Planning
Life Planning, een adviesmethodiek dat ingaat op geld en emotie, is inmiddels een succesvol middel voor mij om in enkele gesprekken met u te komen tot de kern van wat er voor u nu écht toe doet. Dat kan voor u als persoon, en ook voor uw onderneming en haar medewerkers. Wat zijn uw kernwaarden en hoe vindt u deze terug in uw organisatie cultuur? Weet u wie de oprichter is van de organisatie waar u de leiding over heeft? Wat waren zijn drijfveren, missie en visie op de toekomst en zijn deze ook nu nog helder voor uw medewerkers? Stelt u zich eens voor dat iedereen vanuit zijn eigen normen en waarden leeft, en daarmee een eigen waarheid heeft. Hoe zorgt u er dan voor dat er goed met elkaar gecommuniceerd wordt en u als eenheid naar buiten toe treedt? LL’nz consultancy kijkt in het hart van organisaties, dat bestaat uit de harten van mensen. Samen met directie en management brengen we de basiswaarden zoals bijvoorbeeld vertrouwen, vernieuwing en respect in kaart en halen we een ieder zijn passies en talenten naar boven. Op basis van dialoog gaan we met elkaar in gesprek over zaken die er écht toe doen en verbinden we ideeën en oplossingen. Zo ontstaan hechte teams die werken met spirit. Dat geeft synergie! Obstakels worden in kaart gebracht en een nieuw vliegwiel wordt in gang gezet. Mens en organisatie worden wakker geschud en komen in beweging. Na een intensief proces ontplooit het pad als vanzelf zijn weg. Persoonlijke ontwikkeling draagt bij aan zakelijk succes.
Progressive Mental Alignment ®
Maar soms lijkt het alsof u bepaalde vicieuze cirkels en negatieve patronen maar niet kunt doorbreken. Binnen uw organisatie maar ook u als individu kunt in een vicieuze cirkel belanden. U weet wat u ten diepste beweegt, daadkrachtig zet u stappen maar u lijkt er maar niet te komen. Alsof u op een rotonde staat en weet welke afslag voor u de juiste richting is, maar steeds op onverklaarbare wijze belemmert wordt deze in te slaan. Dit patroon herkende ik enkele jaren geleden en toen ik op onderzoek uitging naar oorzaken daarvan, ontmoette ik een lieve, zeer toegewijde en ervaren coach, Gretha Gelink, die werkt volgens de PMA ® techniek.

Zij vertelde mij dat onze keuzes grotendeels worden bepaald door eerder opgedane herinneringen en daaruit ontstane overtuigingen. Ik maakte kennis met de ontdekkingen van wetenschapper en grondlegger van de PMA® methode Joop Korthuis. Progressive Mental Alignment ® (PMA) is een baanbrekende methode voor het oplossen van negatieve, remmende overtuigingen die de bron vormen van vele (onverklaarbare) klachten en storende gedragspatronen. Het is een vraagmethodiek die helpt de diepe oorzaak te vinden en blijvend op te lossen. Dat geeft een boost aan positieve energie! Want hoe kan het nu dat we allemaal een eigen waarheid kennen en zelfs twee broers en een zus uit hetzelfde gezin met een ogenschijnlijk gelijke opvoeding, compleet verschillende levens leiden? Waardoor lijkt de één het leven met het grootste gemakt te doorlopen, en blijft de ander maar struikelen op de eeuwig durende hindernisbaan? Hoe verklaren we dat storende standaardpatronen in ons werk, relaties en overige situaties steeds terug lijken te komen? Neem contact met mij op voor een uitgebreide toelichting of kennismaking met deze coachingstechniek.
www.llnz.nl
Lef is durven voelen wat je beweegt
Kort gezegd; ons brein is geprogrammeerd om te overleven. In iedere situatie! Dat betekent dat zij ons weg zal houden van de pijn en we controle over ons systeem houden. Zo wordt ons gedrag bepaald. Je kunt het vergelijken met een lege database die gevuld wordt met gebeurtenissen en bijbehorende emoties. Volgende situaties worden vergeleken met eerder opgedane ervaringen en daar wordt eenzelfde gevoel aan gekoppeld. Is dat een prettige ervaring, dan is er niets aan de hand en voelen we ons goed. Maar we leren lopen door vallen en opstaan. En we leren ook door te kopiëren van het gedrag van onze omgeving. Hierdoor maken we in veel situaties een keuze tussen pijn of minder pijn. Liever een niet-passende functie uitoefenen en doen wat er van je verwacht wordt, dan geen functie… en dus geen inkomen, huis, veiligheid en zekerheid voor uw gezin. Liever wijzen naar een ander, dan de oorzaak bij uzelf leggen… en bijbehorende emoties voelen waardoor miscommunicatie ontstaat. Liever geen geld, dan rijk en…. eenzaam ongelukkig. Wat zijn uw overtuigingen rondom geld en leven?

Burn-out, depressie, faalangst en overige mentale of niet-begrepen klachten vinden hun oorzaak vaak in diepgewortelde overtuigingen. Hoeveel van uw medewerkers zouden remmende overtuigingen hebben? En wat doet dat voor de werksfeer en de resultaten in uw organisatie? Het vormt de basis van mis-communicatie binnen uw teams en afdelingen, maar ook richting klanten en overige relaties. LL’nz consultancy helpt de bron hiervan te vinden en blijvend te verwijderen. Zo komt er een enorme dosis positieve energie vrij en dit brengt een positieve transformatie op gang. Dat schenkt passie, plezier én energie in werk en leven!
Persoonlijke groei & Zakelijk succes
Dromen, gedachten en overtuigingen hebben we allemaal. Hersenspinsels. Waar zijn die op gebaseerd en wat vertellen ze ons echt? Een pittige ontdekkingstocht dat durf en doorzettingsvermogen vraagt, maar zeker de moeite waard is voor wereldreizigers. LL’nz consultancy gelooft in persoonlijke groei dat bijdraagt aan zakelijk succes en ziet het beheersen van deze techniek als een welkome aanvulling in het streven naar een optimaal en effectief rendement binnen uw organisatie. Wilt u ook een krachtige aanpak om verborgen oorzaken, negatieve stoorzenders te transformeren naar positieve energie? Denk dan eens over een intensief traject waarbij onderdrukte en verborgen kwaliteiten en vaardigheden van uw medewerkers naar boven komen die de weg openen voor het bereiken van doelen op elk gebied van het leven. Als ondernemer bent u vast wel eens vaker een uitdaging aangegaan of heeft u eerder een specialist ingeschakeld voor een zaak waarin u zelf niet bent opgeleid. Ik ben u graag van dienst bij (interne)communicatie vraagstukken, voor teams en individuen, waarvan de bron zich veelal bevindt in de waarheid die eenieder voor zichzelf heeft gecreëerd.

Kan uw organisatie ook een eigentijdse energieboost gebruiken? Maak dan een afspraak met ondergetekende voor uitgebreide informatie of referenties, tel: 06 - 211 175 00. Tot en met december dit jaar, bied ik één persoon uit het Directie- , HR of Managementteam van een organisatie een gratis PMA-sessie per skype aan bij het boeken van drie sessies.
Agenda 6 – 9 oktober Week van de Military, Boekelo
‘La Dolce Vita’ tijdens Military

De herfst is in aantocht en dat betekent in Twente ook tijd voor hét sportevenement van het jaar, Military Boekelo-Enschede. Dames opgelet want dit jaar is het puur genieten van ‘La Dolce Vita’ in het paviljoen van ‘Women at the Military by Twentelife’! Op donderdag, Casual Day, en vrijdag, Business Day, staat het Fashion & Lifestyle Event in het teken van the sweet things in life. In het ‘Women at the Military byTwentelife’ paviljoen is een boeiend all-inclusive programma samengesteld. Wellicht begroet ik u daar! Kaarten zijn te bestellen via: www.womenatthemilitary.nl
Communicatie en Consultancy
Met veel plezier heb ik onlangs gewerkt aan de volgende projecten:

Timmerhuis Groep, Vriezenveen
www.timmerhuisgroep.nl
Consultancy en coaching op basis van kernwaarden en aan de hand van dialoog voor een optimale interne communicatie.

Poundwise Financial Coaching, Amsterdam
www.poundwise.nl
Nieuwe corporate identity vertaald naar actuele teksten voor brochures, nieuwsbrieven en internet.
Consultancy en training om de drie takken Financial Coaching, Belastingadvies en Makelaardij onderling stevig te verbinden voor een optimaal integraal klantadvies.

RS Magazine, voor Porsche liefhebbers
Column Pour un Flirt
Column de ‘R’ is weer in de maand
Interview met snelle ondernemers

PMA for Life, Florida, USA
Nieuwe corporate identity ontworpen en vertaald naar een brochure en internetsite.
Internetsite nog onder constructie.

Kijk op mijn site of linked in profiel voor een uitgebreide omschrijving of referenties van lopende en afgeronde projecten.
www.llnz.nl.
Inspiratie…

Voor Business & Pleasure
www.military-boekelo.nl
Voor Wellness en Vitaliteit
www.wellvit.nl
Voor de volgende stap
www.llnz.nl

Lees ook LL’nz eerst verschenen artikel in financieel vakblad VVP – If you can dream it, do it! of haar overige inspirerende publicaties.
www.llnz.nl/publicaties.

Welke storende gedachten doorbreken we tijdens uw wake up call? Ik inspireer u graag!


Glimlach & Geniet,

Ellen te Brake