november 2014    
 
En dan is het zover...               
 
Geachte heer/mevrouw,

De zomer is alweer enige tijd over haar hoogtepunt heen en de goudgele zonnestralen laten ons zacht het volgende jaargetijde in vloeien. Gek gevoel is dat toch dat je eerst naar een zomer toe kan leven, volop en uitbundig geniet van strand, zee en ongedwongen plezier met elkaar, en dan eigenlijk nu ook weer blij kunt worden van de geurige en kleurige herfst. Die binnenkort zal overgaan in de donkeren dagen van de winter waarbij we naar binnen keren en ons nestelen rondom het haardvuur. In iedere fase van de cyclus haal je wat en laat je wat.

Alles heeft zijn cycli van zaaien, groeien, bloeien, oogsten, afsterven wat overbodig is en opnieuw zaaien in een continue proces. Tijd is de belangrijkste en minst beïnvloedbare factor. Soms willen we de tijd wel afdwingen, een andere keer vertragen, maar telkens weer leert het universum ons dat het Goddelijke plan zich in zijn eigen tijd voltrekt.
Wat mij daarin opvalt is dat zowel ikzelf als bijna ieder persoon die ik ken voor bepaalde diepere zaken geen geduld lijkt te hebben, of uitwegen vindt om er niet naar te kijken of bij stil te staan. Dan zijn we druk met onze carrière, of juist met alles om ons heen en vergeten we dat wat er echt toe doet. Of dat nu op persoonlijk of op zakelijk vlak is. We hebben excuses en overtuigingen gecreëerd die ons ooit dienden maar ons nu op een zijpad doen begeven. En dan loop je af en toe vast. Een onbestemd gevoel van dat er iets niet klopt gaat overheersen. Mentale of fysieke klachten geven signalen af dat er ergens een zijweg is genomen. Signalen die aangeven dat je terug mag keren naar de Bron. Ons eigen Goddelijke bestaan en dat waarvoor we hier op aarde zijn. Onze unieke passies en talenten die we inzetten om waardevol te zijn, voor een ander. Dát is waar het om gaat!
Vanuit deze gedachte geloof ik dat individuen zich kunnen verbinden in goed samenwerkende teams. Iedereen is uniek, samen zijn we bijzonder. Als je vanuit deze gedachte kunt samenwerken op basis van de kernwaarden respect, vertrouwen en empathie, dan gaat een transformatie als vanzelf. Nieuwe ideeën durven te worden geuit, kansen worden benut. Een boost van energie geeft synergie! Dan ontstaat een economie zoals ik het zou wensen, vanuit het Hart en met een gezonde dosis verstand.
Het lijkt alsof het leven ons uitdaagt juist op die punten wat er voor ons écht toe doet. In de rol van coach ken ik de vragen om tot de kern van je diepste wensen te komen. Ik heb ze ingevuld, geleefd, beleefd en ze waar gemaakt; voor mijzelf, en ook samen met mijn clientèle. Directie, management en specialisten inspireer ik om (weer) in hun eigen kracht te komen. En van daaruit de volgende stap binnen de onderneming te zetten. Een heldere en veilige bedrijfscultuur is hierbij een voorwaarde om de mensen binnen uw organisatie voorwaarts te laten bewegen. Als deze twee facetten staan, heeft u een prachtig fundament om te bouwen.
Beweging wordt ook gecreëerd doordat wensen gedurende levensfasen veranderen. Dat ontstaat door een continue bewustwordingsproces wat we doorlopen. Een groot avontuur met telkens nieuwe kansen en uitdagingen. Leermomenten. Ervaringen. Transformatie. Het lijkt alsof er telkens een laagje van de ui wordt afgepeld om tot uw diepste kern te komen. Een nieuwe fase van groei. Bewustwording om van daaruit opnieuw te verbinden en uw eigen pad te volgen. Die ene weg, die weg speciaal voor u, juist die weg... trekt positieve gebeurtenissen aan.
En dan is het zover…
Na enkele jaren dromen, wikken en wegen, bewustwording, concrete actie, focus en een dosis geluk, is het zover. De tijd was rijp om mijn geboorteplaats Almelo te verruilen voor een plek meer in het zuiden van het land. Per 1 november ben ik gesetteld in Heusden, Brabant. Een prachtig nostalgisch vesting stadje met slechts 1500 inwoners en een rijke historie. Ik heb een heerlijke woning gevonden in hartje centrum en ook mijn bedrijfsactiviteiten hier naar toe verhuisd. Ik ontvang u allen hier graag. Echter is mijn werkplek de wereld en zo zullen de coaching sessies in Heusden, per skype, bij u op kantoor of op een locatie in een voor u prettige omgeving plaats blijven vinden.

Zakelijk zal er dus niet zoveel veranderen maar in de persoonlijke sfeer rond ik dan toch wel een bijzondere fase af. Het geeft een beetje een weemoedig gevoel maar ook een enorme dosis energie en verlangen naar het onbekende. Onlangs vertelde een goede vriend dat ik nu een nieuw experiment aanga. ‘En dat is goed,’ vertelde hij, ‘want als je niet meer experimenteert dan leef je ook niet meer.’ Experimenteert u nog wel?
Ik geloof er in dat daar waar de ene deur dicht gaat, er een andere zich zal openen. Dat zal dan in mijn geval wat verhuizen betreft wel een deur met 7 sloten zijn geweest waarvan het laatste slot behoorlijk puzzelen was. Een kraakoude deur die langzaam over de vloer schuift en een paar flinke duwen in de goede richting nodig had. Of was het nu geduld dat het nodig had voor het juiste moment? Hoe dan ook, ik ben ontzettend blij met deze nieuwe fase vol levensgeluk in een prachtige nieuwe omgeving.

Geluk komt niet altijd zo als je het verwacht, maar je weet als het er is. Uiteindelijk zal een ieder zijn eigen gouden draad vinden en de seizoenen van het leven doorlopen.
Coaching & Communicatie advies
De koers van coaching en communicatie advies is voor mij de juiste om mens en organisatie te begeleiden om zich te blijven ontwikkelen en optimaal rendement te behalen. Ook een organisatie doorloopt de cyclus van geboorte, groei, bloei, afsterven en opnieuw zaaien. En dan is het fijn om af en toe even stil te kunnen staan en een klankbord te hebben. Als extern adviseur inspireer en begeleid ik individuen en teams om vanuit hun eigen kracht daadkrachtig de volgende stap te zetten.
Het is prachtig om te zien hoe individuen zich ontplooien na enkele coaching sessies en een team op basis van kerntalenten en passies zich opnieuw verbindt en floreert. Staat u of uw organisatie op een kruispunt in het leven? Loopt u vast of zijn er onverklaarbare knelpunten op uw pad gekomen? Maak dan een afspraak voor een kop koffie en een nadere persoonlijke kennismaking. Ik inspireer u graag. Wellicht kondigt de tijd een volgende fase aan…

Glimlach & Geniet,

Ellen te Brake

Uitgebreide informatie over mijn activiteiten vindt u op mijn site  www.llnz.nl