februari 2015    
 
Liefde               
 
Geachte heer/mevrouw,

Rode rozen van hartstochtelijk verlangen, gedichten over hartsgeheimen, een diner voor twee, morgen is het voor de commercie de dag van de liefde. En al worden er vele harten verblijd, blijft bij mij de grote levensvraag; Wat is Liefde? Het antwoord is even complex als eenvoudig; Alles is Liefde.

Want…
Als ik de Liefde niet had,
Zou mijn glimlach louter een verschijning zijn.

Als ik de Liefde niet had,
Zouden dierbaren gewoon mensen zijn.

Als ik de Liefde niet had,
Zouden rode rozen gewoon bloemen zijn.

Als ik de Liefde niet had,
Zou mijn thuis gewoon een onderdak zijn.

Als ik de Liefde niet had,
Zou een diner voor twee gewoon een maaltijd zijn.

Als ik de Liefde niet had,
Zou de wijn gewoon van geperste druiven zijn.

En als ik de Liefde niet had,
Zou mijn passie voor ondernemen gewoon arbeid zijn.
Liefde zit in álle harten van álle mensen. Het hart van uw organisatie bestaat uit het kloppend hart van de mensen die er werken. Heeft u ook de omgeving gecreëerd om vanuit het hart te kunnen werken? Een goede, stevige bedrijfscultuur schept een krachtig en stabiel fundament waarop gebouwd kan worden. Het heeft heldere normen en waarden en basisprincipes die in alle lagen van de organisatie doordrongen zijn. De mensen die er werken weten waar ze voor staan, en waar ze samen voor gaan. Dit dragen zij uit naar buiten. Naar kennissen en naar klanten. Liefde voor hun vak uit zich in een creërende organisatie. Een organisatie die met de tijd mee beweegt. Innovatief en vooruitstrevend, positief en creatief, en bovenal met respect voor elkaar. En ook voor de klant en haar omgeving.

Is het u opgevallen dat er verschillende beweegredenen zijn waarom oprichters zijn gaan ondernemen? Dit kan zijn vanuit een verwachting binnen de familie, of een hechte waarde aan maximale winst, een wens tot onafhankelijkheid, noodgedwongen of een vrije geest, of omdat de beroepskeuze er om vraagt. En er zijn oprichters die ondernemen vanuit een heldere visie op de samenleving. Een kijk op de wereld die zij met hun product of dienst willen delen, opdat zij kunnen vermenigvuldigen. We ondernemen vanuit het ego ofwel angst…of vanuit innerlijke kracht.
En alhoewel het tijdperk van meer ons veel heeft gebracht, blijkt de winst onverzadigbaar. Er komen haarscheuren in de eens zo grote multinationals die het toonbeeld van onze economie vormden. Steeds vaker vallen de doeken en zien we mensonterende schandalen ten tonele verschijnen. Hoe vaak zien we leegte in de ogen van winkelmedewerkers? De steeds bewuster wordende consument kijkt uit naar wenselijke alternatieven. En zij zal deze ook gaan vinden. Franchisenemers, werknemers en klanten voelen de lage energie van de producten die zij in handen hebben. En ook zij zullen kijken naar alternatieven die meer vervulling geven. De pyramide van Maslow is voor velen al gekanteld zoals Danah Zohar aangeeft in haar boek ‘Spirituele waarde in organisaties’. Bewustwording in leiderschap en persoonlijke ontwikkeling vormt de basis voor organisaties in een nieuw tijdperk. Onze Generatie Z is open, transparant en recht door zee. Zij handelen vanuit passie en zetten hun talent in om vanuit teamverband te realiseren wat zij voor ogen hebben. Discipline en verantwoordelijkheid zijn de vereiste componenten voor een zelfsturende organisatie. Positieve energie, schenkt synergie.
LL’nz is een communicatie adviesbureau wat zich ten doel stelt om mens en organisatie te verbinden. Van hart tot hart en met een gezonde dosis verstand.
Ik ben graag uw gesprekspartner inzake verander- vraagstukken, miscommunicatie, disfunctioneren en voor optimalisatie van de bedrijfscultuur. Ik coach en begeleid directie en management om een positieve en rendabele transformatie te maken in een eigen-tijdse economie. Het is mijn visie dat persoonlijke ontwikkeling bijdraagt aan zakelijk succes.

Want…
Nu ik Liefde gevonden heb,
Is mijn passie zichtbaar.

Nu ik Liefde gevonden heb,
Wordt mijn talent gewaardeerd.

Nu ik Liefde gevonden heb,
Zijn alle mensen mij dierbaar.

Nu ik Liefde gevonden heb,
Ben ik bewust van mijn handelen op mijn omgeving.

Nu ik Liefde gevonden heb,
Kan ik creëren en delen vanuit mijn hart.

Nu ik Liefde gevonden heb,
Geniet ik van alle bloemen als ware het rode rozen.

Nu ik Liefde gevonden heb,
Is de Hemel al een klein beetje op Aarde.


Ik wens u een SoHappy Valentinesday!
Glimlach & Geniet,
Ellen te Brake


Voor informatie of een afspraak kijkt u op  www.llnz.nl.

Inspiratie voor boeken:
  • Inspiratie en Inzet in organisaties - Daniel Ofman
  • Spirituele waarde in organisaties - Danah Zohar
  • Generatie Z - René Boenders
  • Het PMA Management Supportplan - Joop Korthuis
Internet: