mei 2013    
 
Loslaten
Geachte heer, mevrouw,

Kent u dat gevoel? Van verkrampt vasthouden aan het oude vertrouwde terwijl een stem diep van binnen roept; Ga! Hoe bijzonder is het toch dat we op de één of andere wijze vaak in de ban van angst raken en handelen terwijl we weten dat het ons eerder schaadt dan baat? De afgelopen weken heb ik hier toch een waar innerlijk gevecht over gehouden rondom diverse issues die langs mijn pad passeerden. Wikken en wegen, wat is waar en wat past niet bij mijn waarheid, en ga zo maar door. Het lijkt daarbij dat als je voor het ene kiest, je het andere automatisch verliest. En daar zit nu net de crux! Want wij willen niet verliezen. Wij willen alles vasthouden. Ons ego zegt meer, meer, meer, en grijpt krampachtig om zich heen. En daar juist verliezen we het. Hebzucht heeft het wereldtoneel meer schade berokkend dan dat menigeen zich kan voorstellen. Of wil voorstellen. Want we zien het wel… Ons onderbewuste heeft het intuïtief wel waargenomen en geeft aan de hand van symbolen en toevallige gebeurtenissen talloze boodschappen aan om gehoord te worden. Maar wij luisteren soms zo slecht.
Ik heb me echt afgevraagd hoe dit soort patronen nu te kunnen doorbreken. Ja, als ik al eens het nieuws kijk, dan haal ik toch ook vaak mijn schouders op. Kwestie babymelk? Och, ik heb zelf geen kinderen of ach, als ik melk wil dan haal ik het wel in de supermarkt of bij de drogist. Denkt u? Zij mochten slechts een pak melk per klant leveren! Voor jonge moeders een ware crisis. Waar gaat de rest van de productie dan naar toe? Juist. Wie beslist dat? En wie verdient daar dan hoeveel aan? Hadden wij niet meer boeren aan het werk kunnen helpen en daarmee onze afzet en export een boost kunnen geven? Meer arbeidsplaatsen kunnen creëren, al is het voor een periode? Of blijven we stug vasthouden aan onze maximale productie en afzet, limiteren we de verkoop voor Nederland en exporteren we met extreme winstmarges naar China? Voordat ik hier een politieke discussie afdwing, bedoel ik te zeggen dat het lijkt alsof we crisis en tekorten hebben, terwijl de nieuwe kansen voor het oprapen liggen. We moeten ze alleen wel waarnemen en daar actie op durven te ondernemen.
Kijk naar een voorbeeld in de tandtechniek. DentaXL heeft ruim tien jaar voorbereidingswerk zitten in een online tandtechnisch laboratorium. Eenvoudig, simpel en maatwerk voor een kwalitatief goede prijs doordat er buiten bestaande grenzen gedacht wordt. Letterlijk en figuurlijk. DentaXL heeft een concept ontwikkeld die voor alle partijen werkt, de fabriek, de leverancier, de specialist en de eindgebruiker. En zo hoort het! Delen is de som van het vermenigvuldigen. De laboratoria en tandartsen houden nog graag vast aan oude vertrouwde bestelpatronen, maar de vraag vanuit de consument, die graag blijft lachen met een gezond gebit, zal hen over de drempel tillen en opnieuw naar deze vernieuwde dienstverlening laten kijken. Kansen genoeg! Het is de tijd voor een nieuwe manier van denken en ondernemen. Die vanuit het hart en met een gezonde dosis verstand. Ruim 7 jaar geleden ben ik mijn bedrijf gestart in een tijd waarin veel mensen mij attendeerden op de komende recessie. En alhoewel ik pieken en dalen heb gekend en hier en daar nog wel eens in een valkuil stap, zie ik toch de zaadjes die ik heb gepland groeien en dikwijls bloeien.
Bouwen vanuit het ego betekent altijd dat je voor de korte termijn winst gaat. Ook al is dat een paar decennia. Op lange termijn is er geen waarde. We dragen allemaal een stem van het ego en een stem van het hart in ons. Het is de kunst om ze in balans te laten samenwerken om vanuit Innerlijke Kracht, passies en talenten in te zetten om doelen, financieel en persoonlijk, te realiseren. Bewustwording is de enige wijze waarop we deze schreeuw van hebzucht kunnen laten verstillen om zo te luisteren naar alles wat er ook Al is.
En die tekenen worden steeds zichtbaarder. Kijk naar uw eigen kinderen, zie, hoor en beleef hoe de jeugd de dingen ervaart en leer van hen. Velen zijn hoog sensitief en hebben een transparante visie over hoe zij in het leven staan en de wereld zien. Al surfend over de digitale snelweg van het heelal , weten zij feilloos waar wel en waar niet in te loggen. Zij kennen hun vaardigheden en de weg hoe deze in te zetten, voor een ander. Sommige ervaren hier problemen mee hoe dit te uiten en zorgen voor problematieken in gezinnen. Dan ligt het aan het kind en plakken we een etiket met adhd, dyslexie of een stoornis er op en stoppen we het vol medicijnen. De oude vertrouwde weg. Maar waarom zouden we deze overtuigingen niet eens loslaten en leren van onze volgende generatie? Waarom zouden we niet eens met al onze zintuigen luisteren naar de stemmen van hun kinderharten en horen wat zij ons te zeggen hebben? Zijn deze klachten misschien uitingen van een voedingspatroon wat niet meer bij de volgende generatie past? Zijn het de vastgeroeste leersystemen op de scholen die hun al hun creativiteit ontneemt waardoor zij zich zelf een weg naar de vrijheid banen? Wie zal het zeggen. Maar als we het huidige denken niet loslaten, zullen we het nooit ontdekken en kunnen ervaren.
Als je het ene pad kiest, bestaat al het andere ook nog. Het is maar wat je wenst en wat je er voor over hebt om het te bereiken. Geen keuze, of een halve keuze, is ook een keuze. Dan bereik je dingen half en zul je nooit ervaren hoe het ook had gekund. Maar een goed gezegde luidt: Let op met wat je vraagt, je kan het zomaar krijgen. En dan heb je je aan een afspraak te houden! Met mijn activiteiten als ondernemer in een wereld van verandering en vernieuwing wens ik een SoHappy glimlach voor een ieder die het lef heeft het pad van Innerlijke Kracht te bewandelen. Ervaart u strubbelingen in uw zakelijke omgeving? Of heeft u een zoon of dochter die zijn draai niet kan vinden? Maak dan eens een persoonlijke afspraak voor een inspirerend gesprek met ondergetekende. Ik begroet u graag!
Inspiratie

www.zinfo.nl
Nieuws vanuit een andere kijk op het leven belicht.

www.wijwordenwakker.org
Een kijkje achter de schermen van het wereldtoneel.

www.kruidwis.info
Omdat puur natuur leuk, lekker en gezond is! Samen met Jolanda van der Ben organiseer ik inspirerende teamtrainingen, workshops en brainstormweekenden waar wij uw zintuigen laten spreken. Dit geeft rust en ruimte en opent om over zaken in gesprek te gaan die er echt toe doen!

www.SoHappy.nl
SoHappy is de werknaam die ik gegeven heb aan de coaching trajecten voor jongeren. Een jaarprogramma waarbij we kijken naar de oorsprong van onverklaarbare klachten en negatieve patronen en we deze transformeren naar een positieve levenswijze en passende studie of loopbaan. Deze naam is afgeleid van mijn diepe wens en doelstellingen voor alle betrokkenen in deze trajecten; een glimlach voor de ouders, verzorgers, de jongere en de samenleving. De link verwijst nu nog naar mijn site maar documentatiemateriaal is klaar. Heeft u interesse in een traject voor uw ondernemende zoon of dochter, bel dan voor uitgebreide informatie of een persoonlijke kennismaking, Ellen te Brake , 06-21117500.
Laat los, geniet en lach!


Ik wens u een goed weekend toe,


Ellen te Brake
www.llnz.nl