Januari 2008   

‘Ik wens u Persoonlijke Rijkdom.’
 
Geachte heer/mevrouw,
  
‘Gelukkig Nieuwjaar…….’, de meest gehoorde oneliner van deze eerste maand in het nieuwe jaar. We wensen elkaar een gelukkig nieuwjaar, maar wat is geluk? 
Daar zijn vele boeken, gedichten en prachtige liederen over geschreven en toch is geluk niet in een vaste vorm te gieten en ervaart iedereen ‘geluk’ op een eigen, unieke manier. 

Graag deel ik een paar van mijn favoriete uitspraken over geluk met u: 

‘Geluk is niet te koop. Als ik in harmonie leef met mijzelf, dan ben ik gelukkig. Maar dat lukt niet meteen en direct. Het is een kunst om gelukkig te zijn, om helemaal in het ogenblik te leven. Die kunst moet je oefenen. Hoe? Door ‘Ja’ te zeggen tegen jezelf, en afscheid te nemen van de illusie dat het altijd goed met je moet gaan, dat je altijd gelukkig moet zijn, ‘high’. - Anselm Grün.

‘Op het moment dat je iets voor een ander doet, heb je ook iets in jezelf aangeraakt. Dat geeft het leven waarde. Dat is geluk.’ - Irene van Lippe Biesterveld. 

‘Innerlijke Rust + Financiële Rust = Persoonlijke Rijkdom.’ - Marcel van Leeuwen. 

Het geeft een heerlijk gevoel om iemand anders gelukkig te maken. Dat zit hem vaak in kleine dingen, maar ook door juist het onmogelijke, mogelijk te maken. In welke vorm dan ook, persoonlijk of zakelijk. Dat is mijn passie en dat brengt mij puur geluk. Een jaar geleden heb ik deze levensdoelstelling omgezet in mijn bedrijf LL’nz. Authenticiteit, zingeving en bewustwording staan voor mij altijd centraal, in elk gesprek of opdracht die op mijn pad komt. Ook in het ‘harde’ zakenleven wordt steeds meer stilgestaan bij de intentie en oprechtheid van de manier van communiceren. Zakendoen en Zingeving met hoofdletters in 2008! 
En dan kan het zomaar gebeuren dat je een workshop kleurbeleving voor één van Nederlands grootste uitgeverijen mag verzorgen. Of dat je dagvoorzitter bent van een evenement waarin de 5 zintuigen centraal staan, een artikel publiceert in een financieel vakblad waarin geld en de zin van het leven op een prachtige manier samenkomen. Wat een geluk!

Ik prijs me rijk met de mooie vriendschappen, bijzondere ervaringen en geweldige opdrachten die op mijn pad zijn gekomen. Ik had niet verwacht dat deze droom voor mij op zo’n korte termijn al uit zou komen en wil daar een ieder die hier op welke manier dan ook aan heeft bijgedragen hartelijk voor danken. 

Dromen, durven…doen!
Een droom verwezenlijken, dat doe je over het algemeen niet zomaar. Daar gaan heel wat onrustige nachten, diepe gedachten en grote stappen overheen. LL’nz helpt u graag! Mijn droom, het zelfstandig ondernemerschap, is in een versnelling geraakt en heeft vorm gekregen toen ik Coach en Financial Life Planner Ivo Valkenburg van Adviesklimaat, tegenkwam. Met oprechte aandacht en interesse in mijn levensdoelstellingen en alle obstakels om deze niet te verwezenlijken, wist hij mij met een goed financieel en op mij persoonlijk afgestemd plan, er van te overtuigen dat het echt allemaal mogelijk is. Hoe? Klik hier voor een uitgebreid artikel. Ook uw dromen en doelstellingen zijn met deze adviesmethodiek te verwezenlijken. 
LL’nz helpt u graag! 


Wensen en geld komen samen
In deze 21ste eeuw speelt geld een grote rol. Geld is ook vaak het grootste excuus om onze échte wensen en diepste verlangens niet uit te laten komen. We hebben 5 keer meer te besteden dan een eeuw geleden, maar zijn we ook 5 keer gelukkiger? 

Op weg naar een beter adviesklimaat in de Financiële branche kwam Ivo de Amerikaan George Kinder tegen en volgde bij hem de opleiding tot Registered Life Planner. Deze werkwijze, waarin tijdens diepgaande, persoonlijke gesprekken geld en wensen samenkomen, geeft zoveel meer betekenis aan het leven van zowel de planner als de betrokken relatie, dat het bijna ongelooflijk is dat het nu pas in Nederland bekendheid verwerft. Wat begon als nieuwe adviesmethodiek in de financiële branche, blijkt universeel en spreidt zich als een olievlek uit over andere branches. De kern van financial life planning draait om passie. De passie van een persoon, eventueel vertaald in een bedrijfsfilosofie. Als je die hebt gevonden, dan weet je wat het doel is en kun je dat uitstralen naar je omgeving. 

Na Amerika en Engeland zijn de eerste Registered Life Planners in ons land inmiddels ook opgeleid door het Kinder Instituut . In diverse media is ruimschoots aandacht aan Financial Life Planning en de werkwijze van George Kinder geschonken en binnenkort vindt u een interview met hem in Happinez! 

Persoonlijke Rijkdom
Deze manier van persoonlijke coaching past ook in de denk- en werkwijze van LL’nz. Velen van u weten dat ik de opleiding bij het Kinder Instituut volg en daarmee bewustwording en gezond verstand in al mijn activiteiten een hoofdrol laat vervullen. 

Dat doe ik met groot plezier aan de hand van coachingsgesprekken, dialoogsessies, veranderingstrajecten en evenementen. LL’nz geeft inspiratie voor al uw vormen van communicatie. Graag laat ik u komend jaar zien hoe u wensen en geld kunt combineren. Voor u persoonlijk, maar ook voor uw managementteam, uw medewerkers, kortom: uw bedrijf. 

Want de kracht van uw bedrijf, wordt bepaald door de uitstraling van uw medewerkers! 


Inspiratie

Artikelen
Pdf – Persoonlijke Rijkdom 
Pdf – Een brug tussen geld en de betekenis van het leven. 

Internet
Het Kinder Instituut of Lifeplanning, www.kinderinstituut.com
Adviesklimaat, www.adviesklimaat.nl
LL’nz, www.llnz.nl

Boeken
Lightening the torch – George Kinder, Susan Calvan
The Seven Stages of Money Maturity – George Kinder
Te bestellen via www.amazon.com


Glimlach & Geniet,




Van 12 januari t/m 27 januari verblijf ik in Amerika/Hawaï om het tweede deel van bovengenoemde opleiding te volgen. Voor dringende zaken ben ik mobiel en per mail bereikbaar, hetzij met enige vertraging i.v.m. het tijdsverschil.