Nieuwsbrief december 2011    
 

Terug blikken en vooruit kijken;

wat ziet u?
 
Geachte heer/mevrouw,

Nu de laatste week van het jaar ten einde komt, lijkt het een goed moment om even terug te blikken en het jaar 2011 met onszelf te evalueren. Vaak gaan we in vliegensvlug tempo en vol gas vooruit en vergeten we om af en toe ook eens stil te staan bij de bijzondere gebeurtenissen die reeds gepasseerd zijn. Zowel zakelijk als privé kunnen dat ogenblikken van intense ervaringen met angst en verdriet zijn die een diepe indruk gemaakt hebben. Liever herinneren we de grootse momenten van geluk en blijdschap die ons ook omarmden. Beide gevoelsbelevingen kunnen uw leven een wending hebben gegeven die u totaal niet verwacht had. Misschien bent u wel een heel nieuwe levensfase in gegaan. Lijkt het nu nog chaos, of heeft u juist in 2011 met trots een nieuwe mijlpaal bereikt. Hoe dan ook, het is goed om af en toe terug te kijken hoe u als persoon gegroeid bent door wat u gedurende het jaar zoal ervaren hebt.

Bent u dan tevreden met wat u ziet? Zijn het dagdromen of nachtmerries die in uw gedachten opkomen? Beiden bevatten ingrediënten voor de volgende stap in uw (bedrijfs)ontwikkeling voor 2012!
Als ik zelf reflecteer kan ik u zeggen dat dit jaar er wel één met een gouden randje is. Of eigenlijk moet ik zeggen met een houten randje want afgelopen zomer heb ik het 5-jarig jubileum van mijn bedrijf LL'nz gevierd. Terugkijkend heb ik zeker al een aantal dromen omtrent projecten, opdrachtgevers en overig avontuur in vervulling zien gaan. Dat ging niet zonder slag of stoot. Vallen en opstaan, dat is wat je mag ervaren als je er voor kiest om je diepste levenswensen te gaan vervullen. Door de methodiek (financial) Life Planning, heb ik ruim vijf jaar geleden zelf het inzicht gekregen wat er voor mij echt toe doet en hoe ik een ieder graag help deze vlam te doen ontwaken. Met veel plezier begeleid ik communicatie-processen binnen organisaties en klankbord en coach ik ondernemende mensen om in hun Eigen Kracht te staan.

Maar dan….dan begint het avontuur pas! Want het kan best eenzaam zijn onderweg naar de top van de berg die u wilt beklimmen. En het is een behoorlijke klus om aan het eind van de regenboog die pot goud daadwerkelijk te vinden. Gelukkig luidt een goed gezegde; ‘Hij die verwacht aan het eind van de tunnel het licht te zien, die heeft onderweg toch echt iets gemist.’ En zo is het. Als u eenmaal naar uw hart heeft geluisterd en koers hebt bepaald, geniet dan ook van de stappen die u zet. Soms doet u dat op uw sloffen en zal het allemaal makkelijk gaan. Een andere keer trekt u de zeven mijlslaarzen uit de kast en ploetert u stevig door de modder. De valkuilen en omwegen zitten nooit daar waar u ze verwacht, maar u zult zien dat als u af en toe even terugblikt op de oneindige weg van uw levenspad, u een voldaan gevoel krijgt. U heeft het wel zelf gedaan. En met heel uw hart, dat is waar het nu om gaat! Dat is ook wat het begrip authenticiteit met zich meebrengt, u moet het met uzelf eens zijn. Dat gaat een stuk gemakkelijker als u inzicht heeft in uw overtuigingen en belemmerende patronen herkent en doorbreekt. Dán zijn de mogelijkheden oneindig en kunt u de wereld bereizen.
Persoonlijke groei
'Je hoeft jezelf niet te bewijzen', was de uitspraak waar ik het meest van geleerd heb dit jaar tijdens het afronden van de PMA Lifestyle Trainer opleiding in Florida, USA. Voor mij een verdiepingscursus om de eerder ontstoken vlam te laten branden door belemmerende gedachten en patronen te doorbreken. Joop Korthuis is de grondlegger van deze revolutionaire coachingstechniek om negatief werkende overtuigingen, binnen uzelf en binnen uw organisatie, blijvend om te zetten in positieve energie. Hij inspireerde me al op de eerste dag door mij op deze levensles te wijzen terwijl ik mij ogenschijnlijk zelfverzekerd presenteerde en afdoende argumenten noemde waarom ik ben die ik ben. Maar waarom zou ik dat doen? Of interessanter; voor wie zou ik dat doen? En waarom? De tien dagen daaropvolgend waren boeiend en leerzaam en gaven mij antwoord op de vragen.
Progressive Mental Alignment ®
Want hoe objectief wij ook denken te handelen, het blijkt volgens de taalregels van ons brein, dat al onze handelingen gebaseerd zijn op eerder opgedane ervaringen en daaraangekoppelde gevoelens. Kortom; een emotionele basis hebben. De heer Korthuis heeft aangetoond dat ons brein ons te allen tijde weghaalt van de pijn om zo veilig mogelijk te (over)leven. Hierdoor is het logisch te verklaren dat we denken en handelen volgens vaste patronen. Dat geldt voor ieder mens. Dus voor mij en voor u, maar ook voor een ieder die werkzaam is in uw organisatie. Dit heeft nogal wat invloed op relaties. Naast de persoonlijke relaties met uw partner, familie en vrienden, bestaat ook het hart van uw organisatie uit het kloppend hart van uw medewerkers.

Dat er een wereld voor u opengaat als u deze obstakels opheft, dat is iets dat kunt u alleen zelf ervaren. LL’nz is nu ruim een jaar actief om met behulp van o.a. de PMA-coachingsmethodiek zowel medewerkers van afdelingen, management- en directieteams als individuen, beter met zichzelf en hun omgeving te laten communiceren. Ik ben dan ook zeer vereerd dat ik medio juni volgend jaar de heer Korthuis mag begroeten als gastspreker voor een lezing.
 
Zakelijk succes
Want ook LL'nz kijkt vooruit en zet in 2012 een volgende stap. Van communicatie adviseur naar consultancy voor persoonlijke groei en zakelijk succes. Van LL’nz Inspiratiecafé naar Mindsessies Eigen Kracht, en in 2012 ook naar seminars met innovatieve gastsprekers uit binnen en buitenland. Onder de noemer YEP! (Young Entrepreneurs & Professionals) initieert LL'nz in samenwerking met Mont-Blanc Wealth Management Services een aantal unieke activiteiten voor ondernemende mensen die denken en handelen vanuit een vernieuwende tijdsgeest. Binnenkort vindt u uitgebreide informatie over dit eigentijdse concept op de site www.yep-academy.com. In de volgende nieuwsbrief informeer ik u uitgebreid hierover zodat u op de hoogte blijft van de interessante ontwikkelingen die plaatsvinden in het tijdperk waarin wij verkeren.

Voor nu wens ik u een sprankelend en succesvol Nieuw Jaar toe. Dat u met passie en plezier uitkijkt naar hetgeen dat komen gaat en geniet van wat u (samen met uw team) creëert. Weet u nog niet welke koers u wilt zetten? Of heeft u al richting bepaald maar lijkt het maar niet te lukken? Maak dan een afspraak voor een individueel klankbordgesprek of PMA-sessie en ook u gaat het jaar straks goed beginnen! www.llnz.nl.
Agenda
LL’nz Inspiratiecafe – 8 februari 2012, Hengelo.

Thema: Authentiek Leiderschap anno nu.
We zitten midden in een proces van grote veranderingen op micro, meso en macro niveau. Wat betekent dat voor u als directeur of manager van uw organisatie?
Een inspirerende en informele middag met afsluitend diner. Kijk op www.llnz.nl/agenda voor uitgebreide info en deelname.

Mindsessie Eigen Kracht – 09 maart 2012, Bossem ov
Thema: To the Heart of Business.
Voor ondernemende mensen die een volgende stap in hun zakelijk succes willen zetten.
Een veranderende economie vraagt een nieuwe kijk op ondernemen en een eigentijds businessmodel.
Een inspirerende dag waarbij u inzicht verwerft in kansen en mogelijkheden door vastgeroeste denkpatronen te doorbreken en gestructureerd te herbouwen. Uw Eigen Kracht en creativiteit wordt ingezet om out of the box na te denken over de koers die u (met uw organisatie) wilt varen, en hoe dit financieel te verwezenlijken. Kijk op www.llnz.nl/agenda voor uitgebreide info en deelname.

Joop Korthuis, PMA Institute USA/NL - 13 juni 2012
Gastspreker Joop Korthuis, grondlegger van de PMA-coachingsmethodiek, komt naar Nederland en houdt een lezing/seminar voor een ieder die geïnteresseerd is in een baanbrekende methode voor persoonlijke ontwikkeling en zakelijk succes. Voor particulieren en individuen, maar zeker ook voor directies, HR, management en een ieder die actief betrokken is bij het mensenwerk binnen organisaties.
Locatie midden Nederland. Tijd: 13 – 18 u. Kaarten € 90,- per stuk, incl. btw. (Nederlands gesproken).
www.pmanederland.nl, www.pmainstitute.com.
Voorreserveren kan door een mail met uw contactgegevens te sturen naar info@llnz.nl.
 
LL’nz consultancy voor persoonlijke groei & zakelijk succes blikt terug en bedankt haar opdrachtgevers voor de prettige samenwerking in 2011.

Porsche Service Centrum Twente, Enter
LL’nz heeft met groot enthousiasme gedurende enkele maanden ter overbrugging voor een nieuwe organisatiestructuur, de events voor klantrelaties verzorgd. Ik heb genoten van de samenwerking met collega’s en partners zoals de rijvaardigheidstrainingen ism GP-Elite, een ludiek business-event met Harley-Davidson dealer Oude Monnik, de Twentse Rosrit, en overige exclusieve events waarin wij allen onze gezamenlijke passie voor Porsches deelden. www.porscheservicecentrumtwente.nl.

Poundwise Financial Coaching, Amsterdam
Ontwerp en uitvoering integrale brochure, documentenlijn en nieuwsbrieven voor Poundwise BV.
www.poundwise.nl.

De Sprookjescamping, Hardenberg
Integreren van de missieflow en kernwaarden van De Sprookjescamping in de dagelijkse werkzaamheden van vaste medewerkers en vakantiekrachten.Wilt u met uw jonge gezin ook een magische vakantie beleven? Boek dan snel op www.sprookjescamping.nl.

De Timmerhuisgroep, Vriezenveen
Dit bedrijf vindt haar historie in de aannemerij en is door opvolging van directie het laatste decenium gegroeid naar een totaalformule voor advies, ontwerp, sloop, milieutechniek en infra. LL’nz werd gevraagd om door middel van heldere onderlinge communicatie de verschillende bedrijfsonderdelen te verbinden. Energie geeft synergie! www.timmerhuisgroep.nl.

PMA for Life by Gretha Gelink, Orlando FL, USA
Ontwerp, tekst en uitvoering van een nieuwe corporate identity voor PMA for Life.
www.pmaforlife.com.

Fontijn Vlees voor Horeca, Weesp.
Kernwaarden, missie en visie, vormen hier de sleutelwoorden voor succesvolle groei en samenwerking nu en in de komende jaren. De aftrap is onlangs gedaan en LL’nz zal met plezier deze samenwerking in 2012 voortzetten. www.fontijn.eu

Columns Porsche RS Magazine
Met een passie voor snelheid en een liefde voor Porsches, heb ik genoten van de avonturen die ik begin dit jaar bij Porsche Centrum Twente heb beleefd. Een aantal heb ik zelfs mogen delen met een breed lezerspubliek. Zie hier mijn laatst geschreven column voor dit sportieve magazine. www.rspm.nl.
Column V – Onverwacht Avontuur

Klankborden, inspireren, coaching
Uiteraard wil ik een ieder die ik persoonlijk aan mijn bureau heb mogen ontvangen en inspireren om een volgende stap te zetten op persoonlijk of zakelijk gebied, bedanken voor het vertrouwen in mij. www.llnz.nl
Ik wens u een sprankelend Nieuwjaar
op ieder gebied van uw leven!Glimlach & Geniet,


Ellen te Brake
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.