december 2013    
 
Laat het licht in je stralen,
en je zult nooit in je schaduw lopen.

 
Geachte heer/mevrouw,

Iedereen heeft wel een lievelingskleur waar je blij van wordt. En deze maand heb ik geluk want de December maand is er één waar je overal sprankelende goudtinten ziet en waar je voluit over de top mag omhullen met deze kleur. Sfeerverlichting in de stad, bonte tinten in alle schakeringen in de kerstboom, een haardvuurtje en het goudgele licht van kaarsen, ik houd er van! Het einde van het jaar is donker, korte dagen, lange nachten en als vanzelf trek je je dan ook een beetje terug, in jezelf. Daar is het thuiskomen. Ook letterlijk wil ik deze dagen graag thuiskomen en besteed ik aandacht aan een warme sfeer waar ik mezelf welkom voel. Zittend op de bank met een goed glas wijn blik ik dan even terug op het afgelopen jaar.
Zoals aan het einde van ieder jaar bedenk ik me dat het weer een turbulente tijd is geweest. Er zijn mooie mensen op mijn pad gekomen en ware vriendschappen ontstaan die me zeer dierbaar zijn. Ook zakelijk gezien kan ik terugkijken op intensieve samenwerkingen, kansen en mooie projecten. Natuurlijk zijn er ook momenten voorbij gekomen waarbij er geen match van hart tot hart was en een vriendschap of samenwerking werd afgerond. Maar ja, dat hoort bij het leven en zeker ook bij het ondernemerschap. Loslaten, ik schreef er in mijn vorige nieuwsbrief uitgebreid over, is niet makkelijk. Maar wel noodzakelijk als je verder wilt in je ontwikkeling. En dan zijn de dagen soms extra donker, ook al schijnt de maan volop aan een heldere sterrenhemel. Eenzaamheid is iets anders dan alleen zijn. Eenzaamheid is iets anders dan All-één-Zijn…
Beide heb ik mogen ervaren en zullen ook altijd wel een onderdeel van mij zijn, hopelijk in de juiste balans. Want dat is het belangrijkste geschenk wat ik dit jaar heb mogen ontvangen; je hebt altijd een keuze. Hoe moeilijk de omstandigheden ook zijn, alleen ikzelf kan kiezen hoezeer ik me deze aantrekt en welke stappen ik ga zetten om deze te veranderen. Wat ik loslaat. Dat hoeft niet een persoon of een activiteit te zijn, het kan ook de gedachte over de persoon of situatie zijn. Als ik me eenzaam voel kan ik er in blijven hangen en me nog meer eenzaam voelen en zo in een negatieve spiraal belanden, of ik kan er voor kiezen om anders naar de situatie te kijken, dankbaar te zijn voor wat ik hiervan heb geleerd en vooruit te kijken. In zo’n situatie kies ik er voor om mijn licht te laten schijnen, mijn vrienden op te zoeken en iets nieuws te ondernemen.
Meestal kies ik voor iets creatiefs, of iets geks, iets wat ik altijd al eens had willen doen en waar ik passie voor heb. Zo ben ik dit jaar aan een kruidencursus begonnen en wow, wat een lieve mooie mensen heb ik ontmoet! Dat geeft energie en het helpt me ook nog eens mijn vak als coach beter uit te voeren, dat is de bonus. En daar waar ik een groot commercieel project aan mijn neus voorbij zag gaan, ging er ineens een prachtige andere deur voor mij open. Ik kwam in gesprek met een jonge ondernemer, Colin Damhof van Stone World, en daar is een enorm leuke samenwerking uit voortgevloeid waarbij heel andere facetten van het ondernemerschap naar voren komen en ik voor het eerst heel prettig samenwerk in een team. Er is vertrouwen, respect en genegenheid voor elkaar met een gezamenlijke liefde voor het product en van daaruit wordt er gecreëerd. Dat is pas thuiskomen! Van een wijze vriend heb ik geleerd dat dit de basis is voor al ons handelen en al onze relaties, zakelijk en prive.
Het zijn voor mij tevens de ingrediënten van waaruit ik het nieuwe jaar in wil gaan. Ik verheug me er ook op want er zijn een paar mooie nieuwe ontwikkelingen voor mijn bedrijf op komst. De coaching en consultancy projecten worden duurzamer en zijn meer gebaseerd op lange termijn samenwerking teneinde echte positieve verandering te realiseren. Afgelopen jaar heb ik genoten van de directies die ik heb mogen begeleiden in hun organisatorische en communicatieve vraagstukken. Er passeerden mooie projecten die vervolgd mogen worden om te optimaliseren. Persoonlijke coaching laat het gouden licht weer stralen in mens en organisatie en draagt bij aan nieuw zakelijk succes. Dat geldt ook voor de jongeren die ik coach. Zij zijn tenslotte de toekomst! In 2014 zal ik lezingen verzorgen over Generatie X, Y en Z waarmee ik mijn wens om jongeren in hun eigen kracht te zetten kan vervullen.
En….de samenwerking waarover ik sprak met het team van Stone World wordt geïntensiveerd. Dit doen we onder het label wat we nu op de markt brengen, genaamd Signed by Nature. Wie mij volgt via Linkedin of Facebook heeft hier al een indruk van gekregen. De filosofie en missie die we hier mee hebben voor de zakelijke markt, zullen we vanaf het nieuwe jaar duidelijker onder de aandacht brengen.
Genoeg lichtpuntjes dus om eens rustig over na te denken en om me te verheugen op het nieuwe jaar. Om dit alles meer zichtbaar te profileren, ben ik bezig om mijn internetsite te vernieuwen en te professionaliseren. Want als je het hebt over de nieuwe generatie, dan loop ik op het gebied van social media nog een beetje in het oude tijdperk rond te dwalen. De nieuwsbrief in deze vorm is dan ook de laatste die vanuit mijn bedrijf LL’nz wordt verstuurd. Vanaf januari 2014 ontvangt u een digitaal magazine; Signed by Nature. Hierin deel ik natuurlijk mijn filosofie over de veranderende tijdsgeest en welke invloed dit heeft op ons ondernemerschap. We trekken het echter breder dan dat, we willen u inspireren over de krachten van de natuur, de kracht in ieder mens, over puurheid en authenticiteit. We nemen u mee op ontdekkingsreis langs de continenten waar we de juwelen van Moeder Aarde vinden. Onze klanten komen aan het woord en er zal een heel nieuw en verrassend inzicht ontstaan over het werken met edelstenen en mineralen. Curious?...... www.signedbynature.com Als u deze email rechtstreeks via LL’nz heeft ontvangen dan zult u het eerste digitale magazine in januari in uw postbus vinden.
Inspiratie

www.zinfo.nl
Nieuws vanuit een andere kijk op het leven belicht.

www.wijwordenwakker.org
Een kijkje achter de schermen van het wereldtoneel.

www.wanttoknow.nl
Interessante onderwerpen vanuit een vernieuwend perspectief gezien.

www.SoHappy.nl
SoHappy is de werknaam die ik gegeven heb aan de coaching trajecten voor jongeren.
Voor nu wil ik een ieder die heeft meegewandeld op mijn pad het afgelopen jaar bedanken voor de ervaringen die we gedeeld hebben en wens ik u allen een sfeervolle tijd toe van Vertrouwen, Respect en Liefde!

Glimlach & Geniet,


Ellen te Brake
www.llnz.nl