spacer
Story telling &  Product selling
5 februari 2020
Liefde is
Beste,
Rode rozen van hartstochtelijk verlangen, gedichten over hartsgeheimen, een diner voor twee, morgen is het voor de commercie de dag van de liefde. En al worden er vele harten verblijd, blijft bij mij de grote levensvraag: Wat is Liefde? Het antwoord is even complex als eenvoudig: Alles is Liefde.

Want…
Als ik de Liefde niet had,
Zou mijn glimlach louter een verschijning zijn.

Als ik de Liefde niet had,
Zouden dierbaren gewoon mensen zijn.

Als ik de Liefde niet had,
Zouden rode rozen gewoon bloemen zijn.

Als ik de Liefde niet had,
Zou mijn thuis gewoon een onderdak zijn.

Als ik de Liefde niet had,
Zou een diner voor twee gewoon een maaltijd zijn.

Als ik de Liefde niet had,
Zou de wijn gewoon van geperste druiven zijn.

En als ik de Liefde niet had,
Zou mijn passie voor ondernemen gewoon arbeid zijn.
Liefde zit in Šlle harten van Šlle mensen. Liefde is. Daar kunnen we duizenden gedichten over schrijven, vele prachtige muziekstukken over componeren en avondenlang al film kijkend voor de tv bij weg zwijmelen: Liefde is.

Ja maar.....hij of zij doet dit of dat.....Jazeker, ook ik ken maar al te goed die stem van het angstige ego in mijn hoofd die er af en toe luid bovenuit schreeuwt dat dit geen liefde is. Zelfs nu er weer volop liefdesflow op mijn pad is gekomen en het me op alle fronten heerlijk voor de wind gaat, kan ik hele gesprekken in mijn bovenkamer voeren over gebeurtenissen om mij heen die niet getuigen van liefde. Dat is het ook niet. Het is angst, onzekerheid, onwetendheid, onduidelijkheid, ontevredenheid en onontgonnen werk om allemaal op te noemen wat het is. Het is de onbalans in jezelf, in onze maatschappij en in de wereld, die ons allerlei oordelen laat vellen en de belemmerende overtuigingen in ons hoofd creŽren. De klassieke uitspraak van Gandhi: ‘Verander de wereld, begin bij jezelf’, helpt om het pad van ware Liefde te begrijpen. Eerst naar binnen, dan toont het zich als vanzelf naar buiten. Liefde is. Dat behoeft geen verdere uitleg. Het is een basiswaarde.
De Gouden Driehoek

‘Liefde’ vormt voor mij samen met de basiswaarden ‘Respect’ en ‘Vertrouwen’ de zogenoemde Gouden Driehoek van waaruit alle harmonieuze relaties bestaan. Is er onbalans of miscommunicatie, dan schort het altijd aan ťťn van deze drie basiswaarden, die vervolgens ook de andere waarden onderuithaalt. Een krachtige Gouden Driehoek bestaat uit drie gelijke zijden die samen synergie creŽren. In de kristalleer kennen we de Gouden Driehoek van Liefde (Rozenkwarts), Wijsheid (Amethist) en Kracht (Helder Kwarts). Deze drie kristallen geven samen een harmonieuze energie af die ruimtes zuiveren en basisenergieŽn in balans brengen. Daar waar Liefde is heeft u Wijsheid nodig die u de Kracht schenkt om onvoorwaardelijk Lief te hebben.
Hetgeen niet betekent dat u over uw grenzen (intuÔtie, respect) mag laten gaan maar als u transparant (helder/krachtig) bent naar uzelf en naar uw omgeving, dan wijst zich dit vanzelf en is al uw handelen op Liefde en Wijsheid gebaseerd. Volgt u me nog? Het getal drie omvat de drie-eenheid in de geschiedenis en draagt een symbolische betekenis als de vereffening van tegenstellingen. Bijvoorbeeld de drie primaire levensbehoeften eten, drinken en slapen. De werking van de Gouden Driehoek leert zich het beste door er eens rustig voor te gaan zitten en daadwerkelijk te overdenken wat deze drie basiswaarden nu daadwerkelijk betekenen, voor u. En welke consequenties dit heeft op uw handelen. En op de uitwerking die dit schenkt voor uw omgeving. In deze driehoek zit een geheim verborgen en eenmaal ontrafeld weet je waarom het de Gouden Driehoek wordt genoemd. Een treffend geschenk op deze Valentijnsdag!
Want…
Nu ik Liefde gevonden heb,
Is mijn passie zichtbaar.

Nu ik Liefde gevonden heb,
Wordt mijn talent gewaardeerd.

Nu ik Liefde gevonden heb,
Zijn alle mensen mij dierbaar.

Nu ik Liefde gevonden heb,
Ben ik bewust van mijn handelen op mijn omgeving.

Nu ik Liefde gevonden heb,
Kan ik creŽren en delen vanuit mijn hart.

Nu ik Liefde gevonden heb,
Geniet ik van alle bloemen als ware het rode rozen.

Nu ik Liefde gevonden heb,
Is de Hemel al een klein beetje op Aarde.


Ik wens u een SoHappy Valentinesday!

Ellen te Brake

Valentijns actie
Tot en met 14 februari ontvangt u 14% korting op alle Gouden Driehoek setjes; van waterelixers tot hangers en de prachtige ruwe stukken die u kunt plaatsen voor een goede basisenergie in ruimtes.

Events
Wilt u meer weten over de symbolische betekenis en werking van de Gouden Driehoek en de drie kristallen Rozenkwarts, Amethist en Bergkristal? Kijk dan bij Events voor een Inspiratiecafť op maat.

Inspiratie
Voor uitgebreide informatie en inspiratie over relatiegeschenken, gedenkstenen, geboortestenen of een afspraak voor een persoonlijk kristal, kijkt u op www.signedbynature.nl