Nieuwsbrief oktober 2010   
Geachte heer/mevrouw,

Het zomerseizoen trekt zich langzaam terug en we raken alweer gewend aan het werkritme van de week. De zonnestralen hebben thuis of op uw vakantieoord gezorgd voor licht, warmte en nieuwe energie. Vakantie staat synoniem aan rust, vrijheid en liefde. Veelal wordt het vooraf gegaan door een periode van stress, spanning en moeheid. Soms zelfs dusdanig dat we de eerste week van onze vrije dagen nog moeten bijkomen. Afkicken van de snelheid en structuur waarmee we in onze dagelijkse hectiek leven.

Tijdens een vakantie vinden we rust en ruimte. We kunnen even onszelf zijn. Juist dan nemen we tijd om te dromen. We maken plannen en krijgen ideeën. Inzicht in hoe we het ‘straks’ (NU) anders gaan doen. Maar hoe snel vallen we weer in bekende rolpatronen en oude vermoeiende structuren? Een valkuil die u vast, net als ik, herkent. Maar ik heb ook ontdekt en ervaren hoe we deze kunnen doorbreken! Naast een innerlijke drive, lef, moed en doorzettingsvermogen is er nog een essentieel onderdeel op weg naar vrijheid. De Waarheid.
Wellicht fronst u nu uw wenkbrauwen. U denkt misschien; ‘ik ben eerlijk en ik vertel de waarheid.’ Maar is dat zo? Streeft u er naar om uw diepe verlangens en wensen daadwerkelijk te realiseren? Zet u ál uw passies en talenten in om iedere dag volop te groeien? Straalt u van levensgeluk? Of zijn er omstandigheden die bepalen dat u niet geheel vrij in doen en laten kunt zijn? Ja maar…. mijn inkomsten, mijn partner, mijn gezin, mijn sociale omgeving …. Leven dus in een schijnwereld omdat u ze niet vertelt wat er voor u écht toe doet. Wat vertelt u niet?

Vaak handelen we weloverwogen uit bescherming, uit veiligheid of een andere reden, maar altijd uit angst voor het onbekende. En daar ligt het geheim van Vrijheid. De levenslange vakantie. Pas als u over de drempel van angst stapt en het vertrouwd voelt om u van het harnas te ontdoen, dan pas ervaart u de grenzelose mogelijkheden van uw Essentie. Waarheid = Vrijheid = Echtheid.
Authentiek zijn betekent eerlijk naar jezelf zijn. Je potentie te ontdekken én te leven. Daarin zijn we allemaal uniek. Iedereen heeft eigen voorkeuren en talenten waarmee hij waardevol kan zijn, voor een ander. En als je die waarheid leeft, dan schrik je niet als een ander plagiaat pleegt op jouw teksten, een concurrent er met de order vandoor gaat of zomaar onverwachts een zakenrelatie een dierbare vriendin wordt. Dan ben je dankbaar. Je leert en je groeit in je zelf zijn.
Door uw eigen kernwaarden echt te leven, gaat u met de stroom mee die bij u hoort. Dat u past als een warme jas in een nieuw seizoen. Puurheid, echtheid en authenticiteit zijn begrippen van deze tijd. Begin bij uzelf en wijs niet naar een ander. Zij baseren hun handelingen en gedrag misschien op een schijnwereld. Als u uw ware potentie niet leeft, hoe zou uw omgeving dat dan wel kunnen doen? Uit liefde niet doen wat u ten diepste beweegt, betekent uit angst niet durven loslaten. Heb vertrouwen in de Liefde voor uzelf. Dan vallen de ontbrekende puzzelstukjes ook als vanzelf op hun plaats.

Onlangs heb ik een tekst geschreven voor een PMA coach. Zij omschrijft het resultaat van haar coachingtraject als ‘een levenslange vakantie’. De PMA techniek bevrijdt je van remmende overtuigingen en gedachten over uw leven. Deze zijn ontstaan vanuit herinneringen, veelal opgedaan tijdens emotionele gebeurtenissen in de jeugd. De techniek maakt onbewuste herinneringen bewust waardoor je een completer beeld krijgt over je eigen referentiekader. De denkwijze sluit zo prachtig aan bij Life Planning, de opleiding die ik zelf heb gevolgd om mensen weer in hun eigen kracht te zetten, dat ik besloot het zelf te gaan ervaren. Het resultaat verbaast me nog iedere dag. Dit is dé techniek die ik zocht om mijn vaardigheden als Life Planner / Business coach aan te scherpen!

Het vakantiegevoel blijkt voor mij een gevoel van vrijheid te zijn. Wat is Vrijheid voor u? En waarom zou u niet levenslang op vakantie gaan? Of vandaag al met pensioen? Voor mij is echte vrijheid dat een ieder, dus ook ik, zijn eigen waarheid leeft. Graag zet ik mijn passies en talenten (voor u) in om deze volop te leven!
Onlangs gerealiseerde projecten en trainingen

2-daagse Communicatie training op Erfgoed Bossem in Lattrop.
Thema: ‘Werken in een continue veranderende omgeving.’
Teambuildingsessie voor het management uit Nederland en Duitsland van een internationaal opererend concern.

Teambuilding sessie op het Outdoor Challenge Park, Oldenzaal
Thema: ‘Grenzen verleggen.’
Waarbij zelfstandig opererende collega’s tijdens een midsummer BBQ aan de hand van vakantieverhalen ontdekten wat vrijheid voor hen betekent.

Brochure Financial Life Planning
7 financieel advieskantoren regio West-Nederland
Deze zelfstandige en onafhankelijk opererende advieskantoren doorliepen een jaar geleden het Allianz Pure Life traject om de adviesmethodiek Financial Life Planning te integreren in hun eigen kantoor. Met veel plezier mocht ik samen met ontwerper Paul de Rooij (Deuce) een serie brochures vervaardigen die deze manier van levensplanning onder de aandacht brengt.

Referenties zijn te lezen op mijn site www.llnz.nl.
Agenda

14 en 15 oktober, Women at the Military by Twentelife
Hét Fashion & Lifestyle Event voor ondernemende, eigentijdse dames. Reserveer een kaart en kom samen met uw collega of zakenrelatie puur 'Genieten'. Want dat is het thema dit jaar; genieten van mode, genieten van de natuur en genieten van elkaar. Kaart € 65,- , reserveren via
women@military-boekelo.nl. Klik hier voor het programma. Voor vragen kunt u contact opnemen met Ellen te Brake, tel: 06 – 211 175 00.

11 november, Mindsessie Eigen Kracht
Een unieke ervaring om u bewust te worden van uw eigen levensdoelen, wensen en dromen. Voor ondernemende mensen die op een keerpunt in hun leven staan en een beslissing vanuit het hart willen maken. Deze dag geeft ruimte en rust om een logische volgende stap te zetten. Ik inspireer zodat ook ú gaat leven en werken met passie, plezier en energie! Ervaar het zelf en schrijf u in!
Klik hier voor meer informatie

2 december, Mindsessie Eigen Kracht
Voor een ieder die 11 november verhinderd is maar in aanloop van het nieuwe jaar al wel vast een stap wil zetten. Voor vragen of informatie kunt u mij bellen op tel: 06 - 211 175 00.
Klik hier voor meer informatie

Inspiratie

www.pmanederland.nl
Over Progressive Mental Alignment.

www.wijwordenwakker.org
Over de waarheid achter het wereldtoneel.

www.praktijkvoorlijfenleven.nl
Over balans in je energie.

Glimlach & Geniet,