december 2012    
 
Laat het licht in je stralen, en je zult nooit in je schaduw lopen.
- Ellen-

Geachte heer/mevrouw,

Zoals we in de decembermaand toch een beetje verwachten, vormt zich op sommige dagen al een dunne witte deken over het landschap. Sneeuw en ijskristallen glinsteren tegen een helderblauwe hemel door de zonnestralen die hen warm toelachen bij het inluiden van het winterseizoen.

Een seizoen dat symbool staat voor het afronden van de aansluitende periodes van groei, bloei en oogsten en waar nu ondergronds het nieuwe potentieel zich zal ontwikkelen. Hoewel het leven tot stilstand lijkt te zijn gekomen, groeit het ondergronds door en wacht het om tevoorschijn te komen. Hier vormen zich nu de beloften voor de toekomst.

Een toekomst die voor sommigen net zo donker lijkt als de dagen op dit moment. Een ieder van ons heeft via het nieuws, familie, vrienden of direct in de eigen privesituatie wel een bericht gehoord over de neerwaartse spiraal waarin onze economie zich bevindt. Velen voelen het daadwerkelijk in de portemonnee en creativiteit en flexibiliteit zijn vereist om alle zeilen bij te zetten en koers te houden. De beste stuurlui staan nu aan het roer van hun schip en dienen al hun vakmanschap, kennis en ervaring in te zetten om tijdig bij te sturen. Het lijkt vijf voor twaalf en met het einde van de Maya kalender in zicht, doemen de angstscenario’s her en der op.

Ik zeg bewust; het lijkt…Want het is maar net hoe je je antennes, navigatiesysteem of mindset afstemt. Ook de aarde verkeert in een laatste seizoen, een periode waarin een tijdperk wordt afgesloten. Een paradigma waarin we de voor- en nadelen van industrialisatie, welvaart en technologie mochten ontdekken. Een periode van enorme rijkdommen en waarin we ons grenzeloos leken te kunnen bewegen. Een tijd ook van enorme tegenstellingen, wereldwijd én dicht bij huis! Oorlog, armoede, natuurgeweld, scheidingen en ziekte, veelal ver van ons weg en die je met de knop van de afstandbediening uit (onze gedachten) lijkt te zetten. Deze periode heeft zijn groeicurve nu bereikt. Dát is wat u terug ziet in de economie en om u heen. Een ogenschijnlijke waarheid gebaseerd op angst die gecreëerd wordt door mensen die daar wel bij varen. Want in de schaduw van de sfeervolle dagen voor kerst, sluipen eenzaamheid en armoe stilletjes op de achtergrond. In ons hart kennen wij beide gevoelens maar al te goed.
Maar zoals het een goed winterseizoen betaamt, draagt ook deze economische periode een nieuw potentieel in zich. Een potentieel van Bewust-Zijn dat tot ontwikkeling aan het komen is. De ingrediënten voor een vruchtbare voedingsbodem zijn liefde, compassie, talent en een flinke dosis lef, moed en doorzettingsvermogen om de winter goed te doorstaan. Om in dit nieuwe tijdperk volop te groeien en te bloeien is het een vereiste oude, niet meer werkende patronen en overtuigingen los te laten. Het vraagt een andere afstemming! Vanaf 2010 zien we al vele initiatieven die bijdragen aan een nieuw tijdsbeeld. Een paradigma van welzijn. Dat begint bij een blik naar binnen. Een gezonde economie begint bij gezonde mensen. Voor ons ligt een tijdperk waarin we dankbaar gebruik maken van alle mogelijkheden die we de afgelopen decenia ontdekt en ontwikkeld hebben en die we nu optimaal inzetten door te verbinden, vanuit Liefde. We keren nu terug naar de basis en hebben een schat aan ervaring en kennis opgedaan die we de komende decenia positief kunnen transformeren en inzetten om vanuit eigen kracht te creëren van Hart-tot-Hart.

De generatiekloof die zich nu aandient bestaat niet uit een verschil in leeftijd, maar uit een gat tussen onbewust- en bewust-zijn. Het is nu tijd om te ontwaken! Want het is maar hoe je het bekijkt. Hoe je de waarheden interpreteert. De Maya’s zijn 21 december 2012 uitgeteld. Het collectief bewustzijn is dan voldoende gerijpt om zichtbaar naar buiten toe te treden. Een nieuw tijdperk wordt geboren. En al is het nog even onwennig; Dít is pas écht een moment om te vieren. Celebrate Your ánd Our Life!
En voor wie dit allemaal wat te zweverig is, zie dan de feiten onder ogen dat ik met deze visie (persoonlijke ontwikkeling draagt bij aan zakelijk succes) al zeven jaar met plezier en winstgevend vele mensen en organisaties in de meest uiteenlopende branches heb mogen inspireren, klankborden en trainen om vanuit hun eigen innerlijke kracht zich te ontplooien en te verbinden. Om zo daadkrachtig en succesvol samen verder te groeien. Neem tijdens deze donkere dagen eens een moment van stilte, lekker voor de open haard of bij kaarslicht, en kijk wat het met u doet. Op welke vragen wilt u antwoord? En wat fluistert de stem van uw hart? Een ieder heeft de keus om naar zichzelf te kijken en te zeggen: wat is het in mij dat dit probleem of deze situatie veroorzaakt? Al lijkt het voor u of uw organisatie niet te gelden, velen zijn u al voor gegaan en hebben het onmogelijke mogelijk gemaakt. Vele wegen leiden naar Rome, kies er één die bij u past. Kijk maar om u heen, ook hier legio voorbeelden dichtbij. U leest zelfs de nieuwsbrief van een onzeker, jong eendje die uitgroeide tot een levenslustige, krachtige zwaan. Mijn missie: If you can dream it, do it! Zie wat u niet eerder zag en verwonder u opnieuw over al het moois dat er ook nog steeds bestaat. Het is een kwestie van afstemmen.

Spreekt deze zienswijze u aan? Wilt u weten of het ook echt mogelijk is voor u, uw team en uw organisatie om dit nieuwe tijdperk met open vizier te betreden? Maak dan een persoonlijke afspraak en ik inspireer u graag met praktische en realistische doelen die het onbenut potentieel de ruimte geven zich in alle glans en glorie te ontwikkelen!

www.llnz.nl
Inspiratie
Voor een stijlvolle en sprankelende kerst bezoekt u:
Glamour Garden by Silva en Beauty Touch by Anton www.beautytouchbyanton.nl
‘For a dress to impress and a touch of beauty in your hair.’ Een artistiek echtpaar en dierbare vrienden met fantastische liefdevol harten. Zie de fotoshoot voor deze nieuwsbrief op mijn Facebookpagina en ‘like’ ook de pagina van Glamour Garden.

Nieuws, boeken en films waar uw ogen van open gaan:
Internet:
www.wijwordenwakker.org
De verborgen krachten achter het wereldtoneel.
http://www.argusoog.org
Een heldere uitleg over een nieuw tijdperk in dit zeer inspirerende radio interview.
www.marcelmessing.nl
Marcel Messing persoonlijk.
www.success.com
Authentieke leiders, ondernemers in Seeds of Succes.
www.tondvanderkroon.nl
Een nieuw tijdperk. Leuke site, zeker ook voor mannen!
www.merudi.nl
Nieuwe tijdskinderen & ontwikkeling van de aarde.
www.wanttoknow.nl
For those who want to know.

Films:
Avatar. Prachtige eigentijdse film over een nieuwe zienswijze en respect voor de ander en de natuur. Voor jong en oud.
What dreams may come!
Te zien via www.moviemeter.nl This is it! Michael Jackson. Prachtig hoe hij uit zijn passie en talent inzet, voor zijn publiek! En hoe hij met respect en waardering iedere medewerker laat stralen en genieten van zijn of haar bijdrage aan het geheel. De songteksten blijven tijdloos en bijzonder mooi.
Freedom Writers. Een oudje maar mijn grote favoriet! Over passie, dromen en verbinden zonder oordelen. Chocolat. Ook een klassieker en mijn tweede favoriet dus deze moet in deze lijst zeker genoemd worden. Vrij stille film maar daardoor komt de boodschap goed binnen.

Boeken
Te veel om op te noemen, dus neem vooral een kijkje op mijn Facebook waar ik ze benoemd heb.
Een mooi kerstgeschenk voor mannen: Terugkeer van de Koning, Ton van der Kroon. En voor vrouwen: De Ontembare Vrouw van Clarissa Pinkola Estés
Mijn grootste favoriet blijft de tijdloze schrijver en dichter Kahlil Gibran. De dromer.

Voldoende inspiratie om wat lichtpuntjes te vinden!
Tot slot wil ik een dankwoord richten aan een ieder die mijn nieuwsbrieven leest en de vele warme reacties die ik hierop heb mogen ontvangen het afgelopen jaar. Persoonlijk kijk ik terug op een prachtig jaar waarin ik de vruchten heb mogen plukken van hetgeen ikzelf voor sta: persoonlijke ontwikkeling draagt bij aan zakelijk succes. Ik heb genoten van de mensen en organisaties die dit jaar op mijn pad zijn gekomen en waarmee we samen mooie dingen hebben mogen realiseren. Trots en met een grote glimlach hef ik graag het glas op jullie allemaal! Ik wens u oprecht een warme en stralende winterperiode.

Glimlach & Geniet,

Ellen te Brake

www.llnz.nl